Arama


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Alışverişin yeni kuralları


modaa


Kadınların çoğu bir şekilde görüntüsünden hoşnutsuzdur. Yeni giysiler alarak ve gardıroplarını zenginleştirerek kendilerini daha iyi hissederler. Alışveriş yapma dürtüsünün arkasında yatan işte bu umuttur.Alışveriş çılgınlığı küresel krizle birlikte sona ererken, alıcıların bilinçlendiği bir döneme girildi.Ama alışverişe bilinçli çıkmanın birinci kuralını iyi öğrenin: Alışverişin mutluluk vereni 'kararında' yapılan alışveriştir.Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ucuz ürün almanın her zaman tasarruf yapmak anlamına gelmediğidir.Bildiğimiz anlamda alışverişin modası geçiyor, haberiniz olsun. Artık tercih ettiğimiz mağazalarla 'duygusal' bir bağ kurmak ihtiyacındayız.

İŞİNİZE YARAYACAK BAZI İPUÇLARI

• Alışverişe çıkarken dersinizi çalışmış olun. Internet ve medya üzerinden araştırma yapın. Daha önceden ne kadar bilgili olursanız alışverişte yanlış karar verme olasılığınız o kadar düşecektir.

• Unutmayın, konu her zaman para değil. Kimin hangi koleksiyonu en iyisidir, en iyi seriler nerede ne zaman bulunur, bunlara dair bir fikriniz olmalı. Size hitap eden tasarımcıları ve markaları tanıyın.

• Girdiğiniz mağazada en iyi satış hizmetini beklemelisiniz. Eğer satış görevlilerin hal ve tavırları size yeterince tatmin edici gelmediyse, cüzdanınızı çantanızdan çıkarmayı düşünmeyin bile!

• Alışverişte yapılacak en büyük hata, ihtiyacınız olmayan bir şeye ihtiyacınız olduğunu sanmanızdır. Satın almadan önce kendinize o 'muhteşem' soruyu sorun "Bu ürün benim yaşam kalitemi artıracak ve beni muhteşem hissettirecek mi?" Eğer değilse, almayın onu.

• Sorulacak diğer bir soru ise "İleride bundan bıkacak mıyım?" Bir kaç ay sonra artık işinize yaramayacak bir şey için para ödemeye değer mi? O ürün gerçekten sizin zevkinize ve beklentilerinize uyuyor mu?

• Bütün mesele güven duymakta, kendinizi tanımakta ve yaşam tarzınızı iyi anlamakta yatıyor. Bunun kolay olmadığı doğru. Herkes alışverişte hata yapar ve kendi tarzına uymayan şeylere bir sürü para öder. Ama kendi stilinizi ve kendi güveninizi oluşturdukça, kendi alışveriş tarzınızı da yaratacaksınız.