Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #985

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #985
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
TEM otoyolunda çatışma: 2 polis şehit




27 Kasım 2008

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, otoyol turnikelerinde yol kontrolü yapan trafik ekiplerine bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda polis memuru İbrahim Darıcı olay yerinde hayatını kaybederken, saldırıda yaralanan polis memurlarından Halil Aksak da hastanede yaşamını yitirdi. Böylece şehit polis sayısı 2’ye çıktı.

Saat 11.30 sıralarında Adana- İskenderun otoyolu Denizciler Beldesi turnikeleri İskenderun Bölge Trafik Şube Amirliği'ne bağlı ekipler rutin yol kontrolüne başladı. Bu sırada otoyola giren bir araçtan polislerine üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Araç kaçarken, saldırıda trafik polisi İbrahim Darıcı olay yerinde ve yaralanan polis memurlarından Halil Aksak da hastanede yaşamını yitirdi. Yaralanan polis memuru İhsan Başer'in ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Olay üzerine İskenderun polisi alarma geçti. Aracı takibe alan polislerle araç içindekiler arasında çatışma yaşandığı bildirildi.

Bu arada, teröristlerin açtığı ateşin Denizciler beldesinde bir eve isabet etmesi sonucu Mehmet Zakir (58), Fatma Kaya (50) ve 1 yaşındaki Eray Kaya'nın hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

KAÇAN TERÖRİSTLERLE SICAK TEMAS

Trafik kontrolü yapan polis ekiplerine, uzun namlulu silahlarla ateş ettikten sonra kaçan teröristlerin 3 kişi oldukları bildirildi. Takibe alınan teröristlerle Bitişik köyü Kozu Yaylası'nda sağlanan sıcak temasta çatışmanın halen devam ettiği belirtildi.


HÜRRİYET