Arama


ÖmÜrCeK - avatarı
ÖmÜrCeK
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #2
ÖmÜrCeK - avatarı
Ziyaretçi
-UYARILAR-
Bileşiminde C,B1,B2 vitaminleri kükürtlüallyl,şekerler,nişasta,lizasım,hardal yağı,askorbik asid vb. pek çok madde ihtiva eden turp bir şifa kaynağıdır.

Hasat döneminin kış mevsimi olması nedeniyle, bu mevsimde daha fazla tüketilen turp, sağlık deposu özelliklerinin yanı sıra mide rahatsızlığı olanlarda midede yanma, geğirme ve gaz yapıyor. Bu nedenle, midesi rahatsız olanların tüketimde aşırıya kaçmamaları tavsiye ediliyor.

Turp, ayrıca bedenin iyot emilimini azaltıyor. Bu nedenle, fazla miktarda turp tüketenlerin, iyot yönünden zengin besinleri ve iyotlu tuz almaları da öneriliyor.

Ana vatanı Akdeniz bölgesi olan turp, yaygın olarak Osmaniye'de üretiliyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Türkiye'nin toplam turp üretiminin yüzde 70'ini karşılıyor.
Son düzenleyen Safi; 13 Kasım 2017 01:44