Arama


DERF_YORK - avatarı
DERF_YORK
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2008       Mesaj #2
DERF_YORK - avatarı
Kayıtlı Üye
* Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
( Çünkü bozulan araçda biz isek aracımızın bozulması,nı diğer otobüstekilere kalabalık ederek maletmeye hakkımız yoktur. Firma başka bir araçda çağarabilirr. yada yolculara bölüştürebilirler. Bunuda bozulan aracın yolcuları dile getirmelidir. )
* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?
( Çünkü her milletin kendi milli duyguları daha ağar basar. Ben hiç zannetmiyorum bi Amerikalının^'da Türkiyeyi aradığını. )
* Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadar ögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altıncı sinifta bir anda "hocam" diye seslenmeye baslarlar?
( Çünkü Öğretmenim sözcüğü daha çocuksu kalır Altıncı sınıfdan itibaren ise; Yani yaş 11 olmuşdur ve yetişkinlik dönemi başgöstermektedir. )
* Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?
( Yağmur hızlı yağdığında Kar içinde aynı şey geçerlidir.. İnsanın gözlerinin içine girer ve son derece,de can yakıcı olurr.. Bu yüzden,de Baş eğilerek gidilirr.. )
* Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir. "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?
( Müzikde önemli olan: Ritimdir. Örneğin yabancı bir parça vardır slowdur sizi hüzünlendirir. nerden bilirizki belkide ırkcılık sözleri söylüyordur. Aynı türküde Turistlerde oynar değilmi ? )
* Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?
( Çünkü yolcu dolmuşa bindiğinde zaten ücretini ödemiştir. İndi bindiden kasıt ise; Kişi ücretini ödemiş ve araç haraket etmeden inip tekrar binse dahi aynı ücreti ödemek zorundadır. )
* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
( Bazı proğramların içeriğini sonuçlarını ileriki seviyelerde belirtir bazı reklamlarda kampanyanın neleri kapsadığını alt yazıda küçük olarak belirtilmesi gibi bunu öğrendiğinizde ise; vaz geçebilme imkanı olması gerektiği için: PC Toplarkende ne kadar kaliteli donanım aldığınız değil Önemli olan: Aldığınız ürünlerin birbirine olan uyumlarıdır. )
* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir? Hipokrat yemininde"arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir?
( Doktorlar ve Öğretmenler yada sorumluluk sahibi olan kişiler araçlarına düşman gibi davranmazlar.. pati çektirmezler.. aracı boğmazlar el frenini çekip gaza yüklenmezler.. )
* Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gözünden öpmüs müdür?
( Göz temsili olarak Kalbi temsil eder aslında kalbinin güzelliğine hayranlığı belirtmektedir.
Örnek: Küçüklerin gözlerinden öperim denilirr.. küçüklerin yalanı ihaneti bir çok günahı bilmedikleri için; Kalpleri temiz olduğu anlamındadır.
)
AnaLiiZ

Kendimce verdiğim cevaplar...
Benden bu kadar diğerleri,nede başka Arkadaşlar cevaplar Msn Happy
"Mantık dahilindeyse her sorunun cevabı vardır "
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Beni Ona sorsanız, 1 ölüyüm. Bana O'nu sorsanız tüm kalemlerim...