Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #988

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #988
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Mevlana'yı anma etkinlikleri başladı


gp 336459
spacer


Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri, Konya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen ''Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü'' ile başladı.

Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda başlayan ''Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü''ne, Konya Valisi Osman Aydın, Suriye'nin Halep kentinin Valisi Dr. Tamer Al Hacce, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu bünyesindeki semazenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde yapılan yürüyüş, Mevlana Müzesi'ne kadar sürdü. Yürüyüş sırasında İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Konya Valiliği önüne bir konser verdi.

Halep Valisi Al Hacce, Valilik önünde karşılaştığı, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi ile sohbet etti. Hacce, Halep doğumlu olduğunu öğrendiği Çelebi'yi, kente davet etti.

Mevlana Müzesi önünde sona eren yürüyüşün ardından müze gezildi ve dua edildi. Daha sonra çocuk semazenler, müze içinde sema gösterisi yaptı.

Etkinlikler, akşam saatlerinde Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak sema gösterisi ile devam edecek.