Arama


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
2 Aralık 2008       Mesaj #168
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kazara Koca

Gösterim tarihi: 05.Aralık.2008

Yönetmen:Griffin Dunnie

Oyuncular:Uma Thurman, Colin Firth, Jeffrey Dean Morgan, Sam Shepard

Dil:İngilizce

Tür:Romantik, komedi

Fragman:

İntikam soğuk yenen bir yemektir" diyen sözün ne kadar da doğru olduğunu anlatan eğlenceli bir film The Accidental Husband. Tam da evlenmek üzereyken, sevgilisinden ayrılmasına sebep olduğu bir adamın intikam ateşiyle yanan güzel 'aşk doktoru'nun ibretlik öyküsü.

Konusu
Dr. Emma Lloyd, geçimini, aşk konusunda insanlara akıl vererek sağlamaktadır. New York’un aşk konusundaki hatırı sayılır gurularından olan Emma, “R.E.A.L. Love” adlı kendi-kendine yardım kitabının da yazarıdır. Aynı zamanda New York’ta bir radyoda sunuculuk yapmakta ve yayını sırasında kendisini arayanlara gelişigüzel önerilerde bulunmaktadır.

Bir gün kendisini arayan bir kadına, erkek arkadaşından hemen ayrılmasını salık verir. Çünkü kadının sevgilisi çok duyarsızdır. Kadın da bu öneriye tereddütsüz uyar. Beklemediği bir anda terkedilen ve bu yüzden öfkeden deliye dönen genç Patrick Sullivan, Emma’dan intikam almaya karar verir. İtfaiyecilik yapan ama aynı zamanda da bilgisayar dahisi olan Sullivan, bundan sonra alacağı intikamın planlarını yapmaya başlar.

Bu arada, Emma Lloyd ile yayıncı nişanlısı Michael evlilik hazırlıkları yapmaktadırlar. Evlilik denen şey çok basit bir iştir. Bir eleme ya da sınava tutulmayacaklardır, ikisi de reşittir ve akrabalık bağları da yoktur. Alt tarafı gerekli belgeleri hazırlayıp belediyeye gidecekler ve imzalarını atacaklardır.

Ne var ki, incelemelerden sonra Emma’nın zaten evli olduğu ortaya çıkar. Ama nasıl olur? Bir kadın evli olup olmadığını bilmez mi? Hele de, o kadın Emma gibi bir aşk doktoruysa…

Oysa işin başka bir boyutu vardır. Patrick Sullivan, gazetede Emma’nın evlenmek üzere olduğunu okuyunca uzun zamandır almak istediği intikamı için altın bir fırsat yakalamıştır. Belediyenin bilgisayar sistemine girer ve Emma ile ilgili bilgileri değiştirir. Emma artık hiç evlenmediği halde kağıt üstünde evli bir kadın olmuştur…

The Boy in the Striped Pyjamas



Gösterim tarihi:05.Aralık.2008

Yönetmen:Marc Herman

Oyuncular:Vera Farmiga, David Thewlis, Rupert Friend, Richard Johnson

Dil:İngilizce

Tür:Drama

Fragman:

İnsanlığın yaşadığı en karanlık dönemlerden biri olan İkinci Dünya Savaşı'nın belki de bugüne kadar pek el değmemiş bir açıdan anlatılan öyküsü. Ölüm kampı Auschwitz yakınında yaşayan bir Alman çocukla kampta kalan Shmuel adlı bir Yahudi çocuğun sıradışı dostluğunun öyküsü. Film, John Boyne'un aynı adlı romanının uyarlaması.

Konusu
Filmde, Nazi Almanyasının işgali altındaki Polonya’nın küçük bir kasabasına atanan bir Alman ailesinin öyküsü anlatılıyor. 9 yaşındaki küçük Bruno da böylece, ailesiyle birlikte başkent Berlin’den ayrılarak Polonya’nın yolunu tutmuş olur. Bruno’nun bundan sonra yaşayacağı yeni evi, bir buçuk milyon Yahudi’nin öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yok etme kampının hemen yanıbaşındadır.

Bruno başlangıçta burayı sevmez. Ne yapacak bir şeyler vardır, ne de birlikte oynayacak birileri. Ama çok geçmeden toplama kampı Bruno’nun tek ilgi alanı olur. Tellerin arkasındaki insanlarla ilgili en çok ilgisini çeken şeyse, giydikleri çizgili pijamalarıdır. Bruno, kısa bir süre sonra toplama kampının tel örgülerinin öbür yanındaki Shmuel adlı Yahudi bir çocukla arkadaş olur. İki çocuğun dostluğu gittikçe gelişir. Bruno’nun annesi ise, oğlunun kampla ilgili gerçekleri öğrenmesinden endişe etmektedir.
Son düzenleyen Safi; 24 Mart 2016 18:16 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi