Arama


ÖmÜrCeK - avatarý
ÖmÜrCeK
Ziyaretçi
3 Aralýk 2008       Mesaj #20
ÖmÜrCeK - avatarý
Ziyaretçi
VÝÞNE VE KAVUNLU KOMPOSTO

  • 30 gram niþasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet çubuk tarçýn
  • 1 litre viþne suyu
  • 500 gram tozþeker
  • 500 gram kavun
  • 500 gram viþne
  • 1 adet limon
  • 2 adet yumurta aký
  • 50 gram pudra þekeri
  • 500 ml. süt
  • süslemek için nane yapraðý
Yapým Þekli
Viþneleri yýkayýn, çekirdeklerini çýkartýn. Kavunu dörde bölün, çekirdeklerini ayýklayýp etli kýsmýndan toplar oyun.
Toz þekeri bir tepe halinde tencerenin ortasýna dökün. Eriterek karamelize edin. Viþne suyu ve kýrmýzý þarap ilave edin. Karýþtýrarak, karameli tencereden ayýrýp bir taþým kaynatýn.
Çubuk tarçýn, karanfil, yarýlmýþ çubuk vanilya ve vanilyayý ilave edin.
Niþastayý bir miktar su ile karýþtýrýn, kaynamakta olan viþne suyuna katýn. 3 dakika karýþtýrarak kaynatýn.
Limon kabuðunu ince ince rendeleyin. 1 tatlý kaþýðý limon kabuðu rendesini viþne ve kavun toplarý ile birlikte karýþýma katýn. Karýþýmý büyük yayvan bir kaseye boþaltýn, 1-2 saat buzdolabýnda bekletin. Sonra içinden çubuk vanilya, karanfiller ve çubuk tarçýný çýkartýn.
Yumurta akýný pudra þekeri ile katý çýrpýn. Ufak duylu bir krema sýkma torbasýna doldurup nemli tezgaha 15-20 top sýkýn. Sütü büyük bir tencerede kaynatýn. Yumurta aký toplarýný bir spatula yardýmý ile sýcak süte kaydýrýp 5 dakika aðzý kapalý olarak sütü çekmesi için bekletin.
Delikli kepçe ile çýkartýp kaðýt havlu üzerine alýn, süzülmelerini saðlayýn. Daha sonra viþneli karýþýma katýn. Limon kabuðu rendesi ve nane yapraklarý ile süsleyin.