Arama

NeutralizeR - Tek Mesaj #27

kelrapunzell - avatarı
kelrapunzell
Ziyaretçi
5 Aralık 2008       Mesaj #27
kelrapunzell - avatarı
Ziyaretçi
linda goodman -astrolog

şimdi rahmetli olmasına rağmen hala astroloji deyince amerika'da ilk akla gelen isimdir. ben ilk olarak babaannemin evinde "burçlar" isimli bir kitabını bulmuş, okumuş ve diline, anlatımına, bunlardaki akıcılığa hayran kalmıştım (tabii bu noktada çevirmenin de başarısını takdir etmek lazım). burçlara çok inanmayanlar için bile bir nevi fiction okur gibi okuyup haz alınacak bir yazar bence. yaratıcı benzetmeleriyle dolu insan tasvirlerini; ne bileyim, yengeç erkeğini, terazi kadınını, balık çocuğunu, kova amirini okurken bir jane eyre, jean valjean, huckleberry finn okur gibi olursunuz.

fikirleri biraz fazla uçuktur ama yine de ilginç bir insandır. kitap kapaklarının arkasına bakıldığında gençliğinde çok da güzel bir kadın olduğu da farkedilir. 70'li yılların başında ortadan kaybolan kızı sally yüzünden hafifçe çıldırdığı söylenir. kendisi kanıtlara rağmen kızının öldüğüne asla inanmamış, hep bir gün ortaya çıkacağını savunmuştur. ölümüne uzun yıllar boyunca çektiği şeker hastalığı neden olmuştur. love signs, sun signs gibi çok eğlenceli astroloji kitapları vardır. ama bence okuması en zevkli olanı star signs'dır. bir çok bölümü akıllara durgunluk verecek kadar gerçeküstü olmasına rağmen (bu yüzden bir çok insan olur mu canım böyle saçma şey diyerek kitabı bir kenara atmıştır) yine de öne sürdüğü şeyler ilginçtir. lindagoodman.net adında bir de web sitesi vardır.
araya serpi$tirdigi anilardan bu kadinin du$unsel dunyasini i$gal eden herhangibir ba$ka item'a hayatinda yer olmadigini goruruz.

- partide herkes eglenirken barin yaninda dikilip durmakta olan kadinin yukselenini tahmin etmeye cali$iyorduk.
- cok sevimli bir cifttiler, koca bir ak$** yemegi boyunca akrep olan kocasiyla josefinin yildizlarindan bahsedip eglendik.

astrolojiyi "bugun bir yakininiz sizden borc para isterse hemen verin. size n kati olarak geri donecektir"in otesinde algilayan ve yorumlayan, dahiyane bir tanimlama yetenegine sahip kisi. burclar adli kitabi astrolojik acidan oldugu kadar, edebi acidan da basarilidir.

koç burcu insanı. yükseleni de koçturMsn Grin
bir de herkesi vegetaryen yapmaya çalışmasa..Msn Tongue

Buradaki tüm tanımlar Linda Goodman'a aittir Neutralizer'a değil..

NOT:LİNDA GOODMAN'I BEN DE SEVERİM Msn Happy