Telefonda sabit ücret kalkıyor
Kontörlü konuşma dönemi başlıyor. Telekom aboneye aylık ücret karşılığı kontör vereceği model geliştirdi.
Türk Telekom, abonelerden her ay alınan 'sabit ücret'i yeni bir abonelik modeli geliştirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun da (BTK) onayından geçen tarifeler, cep telefonu operatörlerinin uyguladığı 'kontör' satışı modeline benziyor. Aylık belli bir ücret alınacak, karşılığında 100, 200 ya da 300 kontör verilecek.
SINIRSIZ KONUŞMA İMKANI
Telekomünikasyon sektöründe artan rekabete yeni çözümlerle yanıt veren Türk Telekom'un, ayrıca aylık belli bir ücret ödemek koşuluyla abonelerin birbiriyle sınırsız konuşacağı yeni bir tarife üzerinde çalışıyor. Telekom'un konuşma sürelerine göre belirleyeceği yeni tarife fiyatlarıyla 'evde ev, işte iş telefonu' kullanımını özendirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Tarifiler GSM fiyatlarını çok altında olacağı için pazarda yeni bir rekabetin başlayacağı ifade ediliyor.
Türk Telekom yetkilileri aylık belli bir ücret ödemek koşuluyla tüm Telekom abonelerine, sınırsız konuşma olanağı sunan bir tarife üzerinde çalıştıklarını kaydederek, "Abonelereden alınacak tutar değişebilir. Bu konuda çalışma sürüyor. En kısa süre bu tarife de uygulamaya girecek" dedi.
İşte yeni tarifeler
Türk Telekom'un yılbaşında uygulamaya girecek yeni tarifeleri şöyle:
* KDV, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ve sabit ücret dahil 100 kontör 19 YTL.
* KDV, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ve sabit ücret dahil 200 kontör 23 YTL.
* KDV, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ve sabit ücret dahil 300 kontör 27 YTL.