Arama


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
14 Aralık 2008       Mesaj #175
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Sonbahar


Gösterim tarihi: 19.Aralık.2008

Yönetmen: Özcan Alper

Oyuncular: Onur Saylak, Raife Yenigül, Megi Kobaladze, Serkan Keskin

Dil: Türkçe

Tür: Drama

Fragman:

Özcan Alper'in ilk uzun metrajlı filmi olan Sonbahar katıldığı bir çok ulusal ve uluslararası festivallerden ödülle döndü. Filmin Türk sinemasına Onur Saylak adlı genç oyuncuyu armağan ettiğini de hatırlatalım.

Konusu
Yusuf, 1997’de 22 yaşında üniversite öğrencisi iken girdiği cezaevinden, 10 yıl sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilmiştir. Onu Doğu Karadeniz’deki köyünde bir tek yaşlı ve hasta annesi karşılar. O cezaevinde iken babası ölmüş, ablası ise evlenip büyük bir kente taşınmıştır.

Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf bir tek çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir. Sonbaharın yerini yavaş yavaş kışa bıraktığı günlerde Yusuf, Mikail ile gittiği bir meyhanede fahişelik yapan genç güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır.

Farklı dünyalardan gelen iki insanın birlikteliği için ne zaman uygundur, ne de koşullar. Ama Yusuf için aşk, son kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir...
Son düzenleyen Safi; 24 Mart 2016 18:19 Sebep: Max 3 Resım Eklemenız Yeterli