Arama


Pasakli_Prenses - avatarı
Pasakli_Prenses
Ziyaretçi
16 Aralık 2008       Mesaj #3
Pasakli_Prenses - avatarı
Ziyaretçi
UZUN ÇORAPLI KIZ PİPPİ (Pippi Långstrump)


pippi
Çılgın kız çocuğu Pippilotta Uzunçorap, kaptan Efraim Uzunçorap'ın biricik evladıydı. Kaptan küçük kızının okula gitmesini istediğinden onu küçük bir kasabaya yerleştirmişti. Pippi'nin yeşil benekli 3 katlı bir evi, bir atı ve bir çanta dolusu altını vardı, istediği her şeyi alabilirdi. Ama en önemli özelliği çok güçlü olmasıydı, mesela atını bahçeden kaldırıp hop diye verandaya getirebilirdi.Bir de cingöz maymunu vardı Pippi'nin ama adını hatırlamıyorum. Pippi yeni evinde kendine tatlı arkadaşlar bulmuştu, bunlar 2 kardeştiler, oğlanın adı Tommy kızınki de Anika idi. Çocukluğumuzun bu unutulmaz dizisinde Pippi, Tommy ve Anika'nın maceralarını izlemiştik. Pippi'nin kafasının iki yanında dimdik duran saçları da ayrı bir ekol olmuştu.



BARIŞ MANÇO İLE 7'DEN 77'YE


manco
Nurlar içinde yatsın, rahmetli Barış Manço'nun herkesi ekran karşısına toplayan muhteşem pazar programıydı. Barış abi sayesinde biz de tv karşısında dünyayı gezdik, belki hiç göremeyeceğimiz ülkeleri gördük, bir sürü şeyler öğrendik. Bir de bu programın Adam Olacak Çocuk isimli yarışma bölümü vardı ki, minicik veletlerle Barış abinin kurduğu diyalog inanılmazdı, bu ufaklıklara şarkı söyletir, en sevdikleri ikinci yemeği sorardı, çünkü her çocuğun en sevdiği yemek köfte idi o zamanlar. Tabii her ufaklık 10 puan 10 puan 10 puan alıp şampiyon olurdu. Sonradan Adam Olacak Çocuk'la dönüşümlü olarak 2.Kahvaltı başladı, emekli pinpon hanımlar ve beylerle sohbet ederdi Barış Abi. Ve her programın sonunda o unutulmaz adresi verirdi:
Barış Manço Moda 81300 İstanbul

ALF


alf
Sanırım TRT2'de yayınlanmıştı. Uzay gemisi ile sıradan bir Amerikalı ailenin evine düşen kıllı uzaylı Alf'in maceralarını anlatırdı. Alf'i harika Müşfik Kenter seslendirirdi. Alf çok oburdu, bunların gezegeninde en makbul yemek kedi olduğundan evin kedisini yakalayıp kimse görmeden yutmayı hayal ederdi hep. Aile babasının adı Willie Tanner idi. Ama Alf ona "hey Willie naber" falan gibi laubali şekilde seslenirdi. Annenin adı da Kate idi , oğlanla kızı anımsamıyorum. Yalnız sonradan bunların Erik ismini verdikleri üçüncü bir çocukları da olmuştu. Alf'in perçemli saç modeli de çok bitirimdi.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.