Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Grafik tasarım bir mesajı iletmek için metnin ve görsellerin algilanabilir ve gorulebilir bir düzlemde organize edilmesidir. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari, paketleme gibi birçok ortamda uygulanabilir. Temel ilkeleri hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritm, ve birliktir. Grafiker ile Grafik Tasarımcı aynı manaya gelmektedir.
İnternet üzerinden yapılan grafik tasarım yarışmaları kullanıcıları hem bu sanata teşfik etmekte hemde çalışmalarını ödüllendirm


Edebiyat ya da yazın, yazarın düşünce ve duygularını, okuyanın estetik bir tat almasını sağlamak amacıyla yazılmış ya da böyle bir amaç gütmese de biçimsel olarak bu düzeye ulaşmış yazılı yapıtların tümüne verilen isimdir.


BU BAĞLAMDA İNCELENDİĞİNDE GRAFİK VE EDEBİYATIN ORTAK ÖZELLİKLERİ ORTADA OLAN BİR MESAJIN KARŞI TARAFA VERİLMEYE ÇALIŞILMASIDIR. FARKI İSE GRAFİĞİN BUNU ŞEKİLLER,GÖRSEL OLARAK YAPMASI, EDEBİYATIN İSE DAHA ÇOK YAZIN ŞEKLİNDE MESAJI KARŞI TARAFA VERMESİDİR

ORTAK YANLARI HER İKİSİNİDEDE ESTETİK KAYGISININ OLMASI,GÖRSEL VE ZEVK ALINARAK MESAJI İLETME KAYGISI, FARKLI YÖNLERİ İSE GRAFİĞİN DAHA DAR KAPSAMLI YOLLAR KULLANARAK MESAJI İLETMESİ OLABİLİR.

BU BENİM YAZDIĞIM BİRKAÇ CÜMLEYİ SİZDE ÜRETEREK ÇOĞALTABİLİRSİNİZMsn Happy
Quo vadis?