Arama

DERF_YORK - avatarı
DERF_YORK
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008       Mesaj #177
DERF_YORK - avatarı
Kayıtlı Üye
Saddam'ın Askerleri

Film, Kuzey Irak’ta Saddam Hüseyin döneminde bir Peşmerge köylerine yapılan baskınları, işkenceleri, aşk ve acı arasındaki ince çizgiyi çarpıcı görüntü ve diyaloglarla anlatıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmin çekimleri, Malatya'da başladı.
Kuzey Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde bir peşmerge köyüne yapılan baskıları ve işkenceleri yansıtan 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmin çekimlerine Malatya'da başlandı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata'nın yaptığı filmde başrolleri manken Tuğba Özay, Yalçın Dümer ve Gani Rüzgar Şavata paylaşıyor. Tuğba Özay, filmde peşmerge kızını canlandırıyor

Şavata, Türkiye'de sinemanın olmadığı bir dönemde, dünya sinemasına "Türkiye'de sinema vardır" demek istediklerini söyleyerek film konusunda çok iddialı olduklarını dile getirdi. Şavata, filmde mazlumların yaşadığı dramın yansıtıldığını belirtti.

Filmin başrol oyuncularından Yalçın Dümer, "Öncelikle şanslı bir oyuncu olduğumu düşünüyorum çünkü güzel, iyi ve kaliteli bir yapım. Kaliteli arkadaşlarımız var, kamera arkası çok kuvvetli" dedi.

Türkücü Güler Işık ise daha önce 3 filmde yer aldığını belirterek projeyi beğendiği için rolü kabul ettiğini söyledi. Işık, filmde rol almanın yanında bazı parçaları da seslendireceğini aktardı.

Filmde Saddam Hüseyin'e bağlı askerlerin komutanı rolünde bulunan Yusuf Çetin de rollerin kötü de olsa oynanması gerektiğine inandığını ifade etti.

Gösterim Tarihi 19 Aralık 2008/Cuma
Yer: Türkiye
Süre:100 dakika

Filmin Fragmanı Saddamın Askerleri Sinemalarda
Son düzenleyen Safi; 24 Mart 2016 18:20
Beni Ona sorsanız, 1 ölüyüm. Bana O'nu sorsanız tüm kalemlerim...