Arama


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
20 Aralık 2008       Mesaj #597
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kahvaltının Yerini Hiçbir Şey Tutmaz


kahvalti


Dünyanın dört bir yanında, onlarca farklı tarz kahvaltı alışkanlığı var. Değişmeyen tek gerçek ise kahvaltının benzersiz bir keyif olduğu! Ruslar kahvaltıda baharatlı yiyeceklere ağırlık verirken, İtalyanlar kahvaltıda mozarella, salam, domates ve fesleğenden vazgeçmiyor. Türkler demli çayla güne başlarken, Amerikalılar sert bir kahve içmeden kendine gelemiyor. Birbirinden leziz peynirleri ile ünlü Hollandalılar kahvaltı sofrasında ringa balığı yiyor, deniz ürünleri İsveçlilerin ve Portekizlilerin de değişmez kahvaltılığı. Peki nedir sağlıklı bir kahvaltının sırrı?

ÇAY

Çaydaki tein adlı madde uyarıcı ve susuzluğu giderici özellikler içeriyor. E vitamininden 20 kat daha güçlü bir antioksidan olan polifenol dolaşımı hızlandırırken, hücrelerin oksitlenmesini önlüyor ve cildin yaşlanmasını geciktirerek sıkılaştırıcı bir etki sağlıyor.

SÜT

Süt, bebeklikten, yaşlılığa kadar yaşamın her döneminde sağlık ve güzellik için en önemli ve komple bir besin. Kemikler için son derece yararlı olan kalsiyumun ana kaynağı. Vücut ve cildin beslenmesi için gereken tüm proteinleri içeriyor.

KAHVE

Sabah kahvaltısında içilen 1 fincan kahve, güne enerjik başlamak için ideal. İçerdiği zengin kafein ile beyni uyarıp konsantrasyonu artırıyor. Hem ruhsal hem de bedensel açıdan zindelik veriyor.

PORTAKAL SUYU

Sabah kahvaltısını mutlaka taze sıkılmış 1 bardak portakal suyu ile tamamlayın. İçeriğinde bulunan A vitamini cildi güçlendirerek nemlendirip besliyor ve elastikiyetini artırıyor. C vitamini bozulan hücreleri onarıp cildin savunma mekanizmasını güçlendirerek olumsuz dış etkenlerden koruyor. Portakal suyu, doğal antioksidan olarak serbest radikallerle savaşıp kırışıklıkların oluşumunu engelliyor.

BAL

Şeker, fruktoz ve glikoz içeren bal doğal bir tatlandırıcı. Ayrıca antibiyotik özelliği ile mikroplara karşı güçlü bir dezenfektan. Vitamin, mineral ve protein kaynağı olan balın yapısındaki meyve asitleri cildi arındırıyor, azot ve glüsit gibi maddeler nemlendirici özellikler içerip cildin nem dengesini düzenliyor.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağının içeriğinde bulunan E vitamini kansere karşı koruyucu etki yapıyor ve saç dökülmelerini önlüyor. A, D, E ve K vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, magnezyum, az miktarda demir, bakır, manganez gibi mineraller, kemik gelişimini dertekliyor.

DOMATES

Damarları yumuşatıyor, kanı durultuyor, üre miktarını düşürüyor ve vücudu gençleştiriyor. Domatesin kalp, karaciğer ve böbreği koruyucu etkisi var.

TEREYAĞI

Yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Yüksek besin değerine sahip.