Arama


ispermecet - avatarı
ispermecet
Ziyaretçi
23 Aralık 2008       Mesaj #3
ispermecet - avatarı
Ziyaretçi
Her hayvan yavrusunu beslemez. En ilkellerinden başlayacak olursak, paramesyum, rotiferler vs. çekirdekten başlayan bölünme ile iki adet yavru olur. Kim kimin yavrusu belli değil.
Böceklerin büyük çoğunluğu suya, gübreye, bir bitki gövdesine yumurtasını bırakıp gider, bir kısmı da yumurtlamadn sonra ölür. Ortaya çıkacak yeni nesil nasıl yaşayacağını ne zaman ne ile besleneceği genlerinden gelen bilgiler doğrultusunda davranarak yaşamını sürdürür. Başkalaşım süresinde ise bunnların çoğunluğu, başka böceklere, kuşlara, balıklara sürüngenlere, kurbağalara ve insan dahil memelilere yem olur. Şimdi böcek yiyen insanlar azaldıysa da hala var. ABD dahi karasinek yenmeye başladı. Merketlerde kavanozlarda satılıyor.
Böceklerden koloni halinde yaşayan karınca termit arılar dışında yavrusunu besleyen çok az olsa da *** böcekleri (veya kutsal hap yuvarlayıcıları da deniyor) yumurtalarını bırakacakları ortamı hazırlamak için oldukça çaba gösterir.
Sürüngenlerden yavrusu ile ilgilenenler vardır, ama besleyen pek yoktur.
Kuşları biliyorsunuz, kursaklarından yediklerini kusarak yavrularını besler.
Balıklardan deri mukozası ile yavrularını besleyen türler var. Aklıma ilk gelen S. Discus.

Yavrusunu beslemede en ileri gitmiş canlılar ise memelilerdir. Bunlar yavrularını nasıl besler bilirsin sanırım.Msn Happy
Kuşlar ile memeliler arası geçiş canlılarına örnek yaşayan 2 tür var. Kuş mu mu memeli mi belli değil. Bunlar yumurtlar ama derisinden sızdırdıkları süt ile yumurtadan çıkan yavrularını besler. Adları Ekidne ile ornitorenk. Ben bunları orta 2 de öğrenmiştim. Msn Cry