Arama

Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2008       Mesaj #6
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı

Pedagojik formasyon, üniversitenin herhangi bir bölümünden alınmış eğitimden sonra o bölümün öğretmenlik yapabilmesi için fakülte eğitimi formatı arasındaki verilmesi gereken fark derslerine verilen genel addır. Fen, Edebiyat ve Fen-Edebiyat fakültelerinden mezun olanların tek umutları formasyon’dur. Arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle temesa geçerler, üniversitelerin öğrenci işlerini ararlar. Sürekli bir koşuşturma içerisindedirler. Nerde ne zaman açılacağı belli olmaz. Haberiniz olsada geç kalma olasılığınız yüksektir.
Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programları üniversitelerin talebi üzerine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının onayı ile açılmaktadır. Pedagojik formasyonda , 1,5 yıllık Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programınını bitirmeniz gerekiyor. Pedagojik formasyonu olmayan fen-edebiyat mezunları özel dershanelerde Uzman Öğretici adı altında görev yapabilmektedirler.
2007 Ağustos öğretmen atama döneminde, sene başında planlanan 10 bin kadrolu, 20 bin sözleşmeli olmak üzere toplam 30 bin öğretmen atamasını gerçekleştirecek. Bu yıl da formasyonlu adayların başvurularından kontenjan kaldığı takdirde, ihtiyaç oranında, “pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere” Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarından Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon eğitimi olmayanlardan atama yapılabilecek.

Alıntı
Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba ben bu sene mezun olacagım.fef öğrencisiyim.pedogojik formasyon sadece üniversitelerden mi alınıyor.yoksa milli eğitime bağlı kurslardan da bu setifikayı temin edebiliyor muyuz.cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

evet sadece üniversitelerden miş..Msn Happy
Quo vadis?