Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #114

Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
31 Mayıs 2006       Mesaj #114
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Kardak'ta yine gergin saatler

Türkiye ile Yunanistan arasında sık sık krize neden olan Ege'deki Kardak kayalıklarında dün yine gergin saatler yaşandı. Türk karasularına giren Yunan balıkçı tekneleri krize yol açtı.

yildizlar2
Kardak'ta yine gergin saatler

Türkiyeile Yunanistan arasında sık sık krize neden olan Ege Denizi'ndeki Kardak Kayalıklarında dün yine gergin saatler yaşandı. Aradaki anlaşmazlık nedeniyle hem Türk hem de Yunan tarafının yaklaşmadığı kayalıklara, dün sabah 07.30 sıralarında Yunanistan'ın Kilimli Adası'ndan kalkan iki Yunan balıkçı teknesi geldi. Denize ağ ve şamandıra atan tekneleri gören Bodrum Turgutreis'teki 56 nolu Türk Sahil Güvenlik Botu ekibi de saat 09.00 sıralarında bölgeye gitti ve Yunanlı balıkçılara bölgeden uzaklaşması uyarısında bulundu.

SAVAŞ GEMİSİ GELDİ

Bu arada Türk sahil güvenlik botunu gören bir Yunan sahil güvenlik botu da kayalıkların yanına geldi. Bunun üzerine iki sahil güvenlik botu, kayalıklar çevresinde tur atıp manevralarla birbirlerinin arkasına geçmeye çalışarak uzun süre denizde it dalaşı yaptı. Kontrollü olarak hareket eden botlar zaman zaman 30 metreye kadar birbirlerine yaklaştı. Bu arada adalardan gelen bazı Yunanlı gazetecilerle Bodrum'dan giden bazı Türk gazeteciler de uzaktan görüntü almaya çalıştı. Saat 12.30 sıralarında ise Yunanistan'ın İstanköy ve Kilimli adalarından iki sahil güvenlik botu ile bir savaş gemisi daha bölgeye geldi. Türk ve Yunan sahil güvenlik botları, daha sonra kendi sularına çekilerek Kardak kayalıklarını uzaktan izlemeye aldı.