Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
27 Aralık 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlilerinden dini ve genel kültür alanında çıkan yayınları takip etmelerini kültürel etkinliklere katılmalarını istedi. Cami görevlileri, cami içinde veya müştemilatında okuma odaları oluşturacak, bilgisayar sisteminin kurulmasına ön ayak olacak.
Başkanlıkça yayınlanan genelgeye göre, din görevlileri kılık, kıyafet, tavır, davranış ve aile yaşantıları bakımından topluma iyi örnek olacak.
Cami görevlileri, topluma gerçek anlamda rehber ve örnek olabilmeleri ve mesleki ve kültürel açıdan kendilerini yetiştirip yenilemeleri için dini ve genel kültür alanında yeni çıkan yayınları takip edecek, görev çevresinde düzenlenen seminer, konferans, sempozyum, panel gibi kültürel etkinliklere katılacak.
Cami görevlileri, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında kalarak toplumun bütün kesimlerine eşit mesafede duracak. Hoşgörülü, başkalarının inanç, düşünce ve vicdani kanaatlerine saygılı, farklı görüşleri anlayışla karşılayan, toplumdaki yanlışlıkları, doğruyu ve güzeli anlatarak düzeltmeye çalışan, herkese karşı tatlı dilli, güler yüzlü, açık kalpli ve samimi kişiler olacak.
Din görevlileri, korkuya değil, sevgiye dayalı bir görev anlayışı benimseyecek, mahallin örf ve âdetlerine saygılı olacak, İslam'a uygun olmayan uygulamaları, kırıcı olmadan düzeltmeye çalışacak.
Cami görevlileri, ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarının giderilmesi konusunda varlıklı kimselerle muhtaç kişiler arasında irtibat kurulmasında aktif rol oynayacak.
Din görevlileri, halka ve özellikle kadınlara yönelik konuşma, konferans ve seminerler düzenleyecek.
Ayrıca cami görevlileri halkın ve özellikle gençlerin camilere ilgisini artırmak amacıyla sosyal faaliyetlere yönelecek; imkanları uygun olan camilerde, uygun bir yere bilgisayar sisteminin kurulmasına öncülük edecek ve bu sistemden kendi kontrollerinde yararlanılmasını sağlayacak. İmkanlar ölçüsünde cami içinde veya müştemilatında okuma odaları da oluşturulacak.
Genelgede, din görevlilerinden gençlerin uyuşturucu, alkol ve kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korunması hususunda ailelerle iş birliği yapmaları da istendi.
Ekolojik dengenin korunmasına da değinilen genelgede, bu konuda duyarlı olunması gerektiği hatırlatıldı

Kaynak