Arama

Mercedes-Benz F700 - Tek Mesaj #1

The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
- Mercedes, 2015 yılına kadar petrol ile olan tüm ilişkisini kesmek istiyor. Alman otomotiv devi Mercedes, 7 yıl içinde petrol ile çalışan otomobil üretimini tamamen bitirmeyi planlıyor. Bu amaçla yakıt hücreleri kullanan, elektrik veya bio-yakıt ile çalışan yeni modeller üzerinde çalışıyor. Şu anda dahi firma İspanyada yeni motor teknolojilerini test etmekte.
- Mercedes, F serisi olarak adlandırdığı ve tamamen yeni teknolojilerle donattığı aracında olabildiğince petrole olan bağımlılığını azaltmaya çalıştığını kanıtlıyor. F700 konsept aracında herkesin dilinde olan turboşarjlı DiesOtto motor kullanılmış. Mercedes Benz mühendisleri tarafından geliştirilen yeni motor çalışma prensibi olarak dizel motorlara benziyor. Adını dört zamanlı motorların mucidi August Otto ve dizel motorun mucidi Rudolph Diesel’den alan ‘DiesOtto’ benzinli motorların geleceği açısından önemli bir adım olarak görülüyor.



mercedesf700concept7466vu8

- Otomobillerin de saldığı ve sera gazı etkisi yaparak küresel ısınmaya neden olan kirli gazlar, herkesin olduğu gibi otomobil üreticilerinin de bir numaralı gündem maddesi haline geldi. İlk olarak Toyota Prius, Honda Civic Hybrid ve Daha sonra Volkswagen hibrid olmayan ancak ürettiği güce oranla çok az yakan TSI motorunu yollara sürerek çevrecilik rekabetine yeni bir boyut kazandırdı. Mercedes ise bu motor teknolojisi ile bir adım öne geçmiş oldu.
- Volkswagen’in 1.4 lt 170 HP güç üretebilen TSI motoruna meydan okuyan Mercedes, 4 silindirli, direkt enjeksiyonlu, değişken subap zamanlamalı ve turboşarjlı 1.8 litrelik motordan tam 241 HP güç ve 400 Nm tork elde edebiliyor. Bu verilerde 1.8tonluk araç 0-100km hızlanmasını 7.5 saniyede gerçekleştirken, harcadığı yakıt ise S serisi gibi büyük bir otomobile rağmen sadece 6.1 litre.
- Firma, Diesotto motoru 2010 yılında tanıtmayı planlamakta. Buna bağlı olarak motora ek elektrik motoru takviyesi de yapılarak daha düşük tüketimler elde edilmeside olasılığı bulunmakta. Bu sayede Mercedes 2015 yılında petrole olan ihtiyacını en aza indirmeyi planlamakta ve başarılı olacağıda kesin gözüküyor.
- F700 konseptini de biraz değinelim. Takma adı, kullandığı gelişmiş süspansiyon sisteminden dolayı Uçan Halı olan çekici, kaslı, S serisi kadar da prestijli bir araç. Araç oldukça büyük ve 5 kişilik yolcu kapasitesi bulunmakta. Ayrıca araçta 51cmlik plazma televizyon ile beraber sinema surround ses sistemi de yer alıyor.
Sürücü tarafında ise tamamen bilgisayar kontorllü bir araçla karşılaşmaktasınız.

Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: