Arama


ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
4 Ocak 2009       Mesaj #1
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Windows Live Messenger 2009'da görüntü resmi oluşturmak çok kolay ve eğlenceli hale getirildi. Web kamerası olan herkes kamerasından resim ya da video çekerek, normal ve dinamik görüntü resimlerini pratikçe oluşturabilir. Başlamak için Windows Live Messenger'da görüntü resmimizi değiştirdiğimiz pencereyi açıyoruz.

Açtıktan sonra normal bir resim oluşturmak için birinci düğmeye, dinamik bir resim oluşturmak için ikinci düğmeye basıyoruz. Kamera çalışmıyorsa düğmeler etkin olmayacaktır. Dinamik resim, gönderdiğimiz ifadelere göre kendiliğinden değişen resimlerdir. Burada dinamik görüntü resminin nasıl oluşturulacağını çok kısaca göstereceğiz. Pencerede yazan bilgi de yetmezse, penceredeki soru işaretine tıklayın, yeterli bilgiyi sunan bir yardım sayfası açılacak.

grntresmi2qz8

Burada aşağıdaki her bir kareyi tıklatarak her birine kameramızdan bir resim ya da 4 saniyelik bir video çekip koyacağız. Birincisi olan Varsayılan her zaman görünecek resmi ya da videoyu belirtir. Diğerleri ise, isteğe bağlı olarak 4'e kadar değişik ifade için resimler ya da videolar ayarlamak için kullanılır. İfadeleri seçmek için küçük oku tıklatın. İğnelenen ifadeleriniz arasından seçim yapabiliyorsunuz, bu yüzden dinamik görüntü resminizle kullanmak istediğiniz ifadenizi önce İfadeler pencerenizden iğnelemeniz gerekiyor.

Dinamik görüntü resimlerinin boyları, enlerine göre biraz uzundur. Dinamik olmayan normal bir görüntü resmi (ya da videosu) ayarladığınızda 96x96'lık tam kare görüntü elde edersiniz. Dinamik ya da normal bir resim oluşturduğunuzda, Messenger 2009 kullanmayan kişileriniz video hareketlerini göremezler, ancak resimlerin değiştiğini fark edebilirler.