Unutulmaz Bir GS maçı
Sene 1958 Spor ve sergi sarayı Taksim.Mahalli lig devri.İstanbul şampiyonunu belirliyecek,FB-GS genç takımlar basketbol maçı.Bu maçtan sonra iki rakibin A takımlarının yine şampiyonluk maçı.Saha hınca hınç dolu,tahmini o devire göre 7binden fazla iki takım seyircisi var..Davullar,
zurnalar,yani tam bir panayır.(Ne kavga ne küfür yok...)Urcun takım kaptanı,Halil Dağlı,Rahmetli
Tanju(chester)Erdogan,Fıstıkçı Engin,Ünal,Pertev,Hasan,ben(top elinde)) ve diğerleri....Koç ise Rahmetli Önder Dai.GS de kuvvetli biz de.Maç korkunç tezahürat ile başladı,alışmadığımız
bu hareket bizi şaşıttı diyebilirim,ilk devre 17 sayı farkı ile mağlup iken soyunma odasına
indik.Bizden sonraki odada Gs liler var.Kimsenin ağızını bıçak açmıyor..Bir matem havası ki sormayın..Kaptan Urcun Koç'a birşeyler demek istedi,Ama o sırada yan odaya kulüp başkanları gelmiş oyucularına,Yüksek sesle bize duyururcasına "Aslanlarım!sizi hep böyle görmek isterim,Nerede bir FB maçı oynasanız silindir gibi eziniz..."gibisinden bir konuşma yaptı ve bizde kelimesi kelimesine işittik.Urcunun Önder'e sözü yarım kaldı ve Aman Allahım,
Önder ağabeyin,gözleri yaşlı,"yazıklar olsun,hepinize senelerce verdiğim emeklerin karşılığında camiamıza bu sözleri söylettiniz ,hakkımı sizlere helal etmiyorum"demesi ve ikinci
devre için ilk beş nasıl olacak diye soran kaptana"ne haliniz varsa görün,benden de bir şey istemeyin"lafı üzerine yaşlı gözlerimle kaptana"uzatma kaptan ilk beşle çıkalım gerisini düşünürüz"dememle çağrı zili 2.devrenin başlıyacağını ikaz ediyordu.Devre başladı,ama eski
bizler gitmiş yenilerimiz yerimizi almıştı.Seyircimiz coşmuş,ara kapanıpta ileri geçmemiz ,o vefakar seyirciyi sanki delirtmişcesine tezahüratın zirvesine taşımıştı.FB genç takımı o yılın
İstanbul şampiyonu olmuş ve rakibine 17 sayı farkla mağlup durumda iken,2.ci devre o farkı
kapatıp 15 sayı farkla galip gelmesini bilmişti..Bu,belki GS başknının devre arasındaki bizi
aşağılayan konuşması yahut Sevgili Koçumuz Rahmetli ÖNDER DAİ nin soyunma odasındaki
tutumunun bir doping etkisiydi...Bilemiyorum.
Arkadan oynanan A Takımlar maçı ise,Yenilmez armada denen Sn.Yalçın Granitin kaptanlığını
yaptığı GS yi Sevgili Can Bartu'nun son saniyede ,santrayı bir az geçip attığı çift-el basketi ile
1 sayı farkla yenip,yenilmez Armada vasfına son vermesi ve İstanbul şampiyonu olması gurur
kaynağımız olmuştu..Bize gelince mükafatımız,Yine büyük FB li SEMİH BAYÜLGEN ağabeyin
maçtan sonra bizi Beyoğluna götürüp Bir kantinde Tavuklu sandöviç ve ayran ismarlaması oldu..Allahtan rahmet diliyorum..