Alıntı
emre372 adlı kullanıcıdan alıntı arkadaşlar bu şifreleri biri kırdım diyo biri imkansız diyo ben bişi anlamadım şimdi biz şifreli bir dosyanın içerisinde ne yazdığını görebilirmiyiz göremezmiyiz eğer öyle bir imkanımız varsa lütfen alıntı filan yapmadan biri anlatablirmi harbiden kafayı yicem 4 saat bunla uğraştım 0 kocaman bir sıfır yazılan herşeyi yapıyorum hiçbirşey olmuyor
Bu konunun ilk gönderisinde anlattığım şifre çözme yönteminde dikkat ettiyseniz "dosyanın parolası istenecek" türünden şeyler yazmıştım. Yani ilk gönderide, "dosyanın parolası bilinmeden şifreleri çözülebilir" gibi bir şey demedim. Dosyaların içeriğini okuyabilmek için dosyanın parolasını bilmekten başka çare yok.
Şifreli Messenger Plus! günlük dosyalarını açmak istediğinizde sizden istenen parola dosyayı açabilmek için değil dosyanın şifresini çözebilmek için istenir. Yani siz dosyayı Not Defteri gibi basit metin programlarıyla parola girmeden her zaman açabilirsiniz ancak dosya içeriğinin şifrelenmiş ve okunamaz durumda olduğunu görürsünüz. Dosyanın parolası bir kapıyı açan bir anahtardan çok, kapının arkasındaki karman çorman eşyayı olması gereken şekilde düzenleyen bir şeydir.
Siz parolayı girip dosyayı açmak istediğinizde, girdiğiniz parolaya uygun bir algoritmayla şifrelenen belli bir metin dosyanın içinde bulunan ve dosya oluşturulurkenki parola ile şifrelenmiş aynı metinle karşılaştırılır. Karşılaştırılma sonucu pozitifse, dosyanın geri kalanının şifresi çözülmeye devam eder. Karşılaştırma sonucu negatifse, girdiğiniz parolanın doğru olmadığı uyarısını alırsınız.