Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #118

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
3 Haziran 2006       Mesaj #118
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Muson yağmurları 75 can aldı

Hindistan'da bu yıl erken başlayan muson yağmurları ve fırtınaları, şimdiden 75 can aldı.

Yetkililer, beklenenden daha önce 18 mayısta başlayan muson yağmurlarının, bu hafta içinde kuzeydeki Uttar Pradeş eyaleti başta olmak üzere 75 kişinin ölümüne yol açtığını bildirdi.

Batıdaki Gucarat eyaletinde de sel ihtimaline karşı alarma geçildi.

Musonlar, geçen yıl Hindistan'da 400 kişinin ölümüne sebebiyet vermişti.


Türk gemisi Yunan tankeriyle çarpıştı


Ege'de Türk gemisi Yunan tankeriyle çarpışıp battı: 1 ölü, 5 kayıp
Yunanistan'ın Mora yarımadasının doğusundaki Hydra adasının 16 mil açığında bir Türk kargo gemisinin bir Yunan tankeriyle çarpışarak battığı, mürettebatından bir denizcinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, ''Agios Artemios'' adlı Yunan tankerinin de ağır hasar gördüğü kazada, ''Mina'' adlı Türk gemisinin 13 kişilik mürettebatından 7 denizcinin bölgeye giden arama-kurtarma ekiplerince kurtarıldığını, 5 denizcinin hala kayıp olduğunu duyurdular.

KAYIP 5 TÜRK DENİZCİ ARANIYOR

Yunanistan'ın Mora yarımadasının doğusundaki Hydra adasının 16 mil açığında bir Yunan tankeriyle çarpışarak batan Türk kargo gemisinin mürettebatının kayıp üyelerini arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Yunanistan Deniz Ticaret Bakanlığı yetkilileri, A.A muhabirine yaptıkları açıklamada, Fas'ın Kazablanka kentine Türkiye'den yüklediği demiri taşıyan "Han" adlı Panama bandıralı geminin, 13 kişilik Türk vatandaşlarından oluşan mürettebatından 7'sinin kurtarıldığını, birinin cesedinin bulunduğunu, 5 denizcinin ise aranmasına devam edildiğini belirttiler.

Kaza bölgesinde sahil güvenlik ekiplerinin ve 3 Super Puma tipi arama kurtarma helikopterinin görev yaptığını belirten bakanlık yetkilileri, çarpışmada ağır hasar gören "Agios Artemios" adlı Yunan tankerinin mürettebatı arasında ölen ya da yaralanan olmadığını kaydettiler.


Topkapı Sarayı İnternette


Türkiye’nin en önemli kültürel zenginliklerinden biri olan Topkapı Sarayı için internette tanıtım sayfası hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğünün işbirliğiyle hazırlanan web sayfasına "www.topkapisarayi.gov.tr" ve "www.kulturturizm.gov.tr" adreslerinden ulaşılabilecek. Türkçe hazırlanan site, 9 Haziran’dan itibaren İngilizce de hizmet verecek.