Alıntı
aslında hiperaktivite ilgi alanıma girmiyor. çünkü özel bir alan ve özel bir eğitim alınması gerekiyor. bu nedenle hiperaktivite konusunda bilgi alışverişinde bulunabileceğimizi zannetmiyorum. benim, mesajınızda ilgilendiğim konu yapılandırmacılıktı. ben de 7 yıldır yapılandırmacılıkla ilgili araştırmalar ve yayınlar yapıyorum. ismini verdiğiniz hocalar da hiperaktiviteyle ilgileniyorlar bu nedenle ortak tartışma alanlarımızın olabileceğini doğrusu düşünmüyorum. yapılandırmacılıkla ilgili bilgi paylaşımında bulunmak isterseniz neden olmasın
Meb Bakanlığına bağlı özel ya da resmi okullarda, ana sınıfı ,ilköğretim,ortaöğretimde ve sonrasında da üniversitelerimizde hiperaktif ya da dikkat eksikliği olan çocuk ya da erişkin birey diğerleriyle birlikte eğitim görüyor.
Alıntı
“Özel (ya da özgül ) Öğrenme güçlüğü”
Zekası normal ya da normal üstü olan, herhangi bir duyusal,nörolojik, fiziksel, ruhsal ve kültürel özrü olmayan okuma – yazma, matematik, kendini ifade etme, düşünme, zaman ve mekan da yönelme alanlarından biri veya birkaçında yetersizliğe yol açan bir bozukluktur "Disleksi" okuma konusunda "disgrafi" ,yazma konusunda ,"discalculi "matemetik konusunda bireyin yaşı ve zekasının altında başarı göstermeleri ile tanımlanan özel öğrenme güçlüğüdür.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocukların yüzde 1O ila yüzde kırkında özel öğrenme güçlüğü de birlikte görülür.
Hiperaktif çocuklar eğer disleksi ,disgafi ,discalculi gibi özel eğitim gerektiren özel öğrenme güçlüğü sorunları
varsa normal okullarının yanısıra bu özel eğitimi de alırlar.
Bunun dışında diğer çocuklarla birlikte aynı müfredatı okur ve aynı okullara ,sınıflara devam ederler.Ayrı bir okula gitmiyorlar.Bu yüzden her öğretmen ya da eğitimcinin sınıfında ortalama bir iki adet-görülme sıklığı ile orantılı -hiperaktif çocuk var.
Bu konu benim ilgi alanıma girmiyor dediğinize göre ben de ortak tartışma alanlarımızın olabileceğini düşünmüyorum.
Eğer isterseniz yapılandırmacılıkla ilgili ayrı bir başlık açıp bu konuda yazabilirsiniz.