Arama


TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
TEKSİLAHJ0RDAN
Ziyaretçi
16 Ocak 2009       Mesaj #7
TEKSİLAHJ0RDAN - avatarı
Ziyaretçi
TRAFİK KAZALARINDA HATA PAYLARI
TRAFİK KAZALARINDA HATA PAYLARI...

Karayollarında meydana gelen trafik kazalarında kimlerin daha çok payları varmış insanlar tarafından bilinmelidir. Karayollarını ister yaya olarak ister sürücü olarak kullanmanın sorumlulukları ve kuralları vardır. İnsanlar bu sorumluluklarını bilmeli ve karayollarında kuralları uygulayarak trafik kazalarını önlemelidir. Trafik kazalarının önlemenin tek çıkar yolu insanları eğitmek karayollarında kuralları uygulanmasıdır. Trafik kuralları ile vardır ve yaşanır. Kuralsız trafik asla düşünülemez yaşanamaz.Kuralsız trafik,trafik değil trajik olaydır. Bugün karayollarında kurallar uygulanmadığından dolayı bir çok trajik olaylar yaşanmakta ve masun insanlar hayatlarını karayollarında kaybetmektedir. Bunun sorumlusu kimlerdir, kimlerin bu trajik olaylarda hataları ve yanlışları vardır. Toplum bu konuda bilinçlendirilmelidir. Trafik kuralları yorumlamaz sadece uygulanarak hayat da kalınır.
1-Sürücülerin hataları: %80 oranında =Sürücü bir insan faktörüdür.
2-Yayaların hataları: %15 oranında =Yaya bir insan faktörüdür.
3-Yolcuların hataları: % 1 oranında =Yolcu bir insan faktörüdür.
4-Karayolları hataları: % 3 oranında =Altyapı faktörüdür.
5-Taşıt teknik arıza : % 1 oranında =Mekanik faktördür.
Suçluyu bulduk, Trafik kazalarında suçlu kimdir. Suçlu insanlardır.
Sürücüler, yayalar ve yolcular karayollarında birer insan faktörleridirler. Bunların hata paylarını toplarsanız karayollarında trafik kazalarının % 96 oranında yüksek bir oranda insanlar faktörü vardır. Demek oluyor ki insanlar karayollarında en çok kaza yapan faktörmüş. Trafik sektörünü bir faktör olarak kullanmasını beceremiyoruz ve kullanamıyoruz. Bunun bir çözümü olmalıdır. Çözüm yine insanlardır.Trafik kazalarının önlenmesinde çözüm noktası yine insanlardır.Çünkü dünyada eğitilmeye en yatkın beyin insan beynidir.İnsanları kültürel ve trafik anlamda eğitiniz trafik kazalarını önleyiniz.
İnsanlar karayollarında trafik kurallarını uygulama zahmetine katlanmıyorlar, kuralları uygulanmayanlar sonradan zahmetinin çekiyorlar. Karayollarında trafik kurallarına uyma uygulama alışkanlığımız yok. Trafik kurallarına uymayı ve uygulamayı bir zahmet ve külfet gibi görüyoruz ve algılıyoruz. Trafik kurallarına uymak ve uygulamak bir zahmet külfet değil, bir meziyet ve fazilettir.
Karayollarını kullanan sürücülerin % 90 oranında bulunanları trafik kurallarına uymuyor ve uygulamıyorlar. Bu sürücülerin % 80 de trafik kazalarına neden olmaktadırlar. Türkiye’de yapılan bir trafik araştırmasına göre karayollarını kullanan sürücülerin yapmış olduğu trafik kazalarının kural ihlalleri;

1-Aşırı hız ve yakın takip sonucu oluşan kazalar: %35 oranında.
2-Hatalı sollama ve hatalı araç geçme kazaları : %30 oranında
3-Alkollü araç kullanmadan oluşan kazalar : %30 oranında.
4-Diğer trafik kuralları ihlalinden oluşan kazalar: % 5 oranında.
Türkiye karayollarında aşırı hız yapmayı, hatalı, sollama yapmayı ve alkollü araç kullanmayı önleye bilirsek trafik kazalarının %95 oranında azaltmış oluruz. Bu trafik adına ve insanlık adın çok büyük bir başarıdır. Bu trafik kuralları insanlara nasıl öğretilmelidir tabi ki ciddi bir eğitim verilerek bu başarıya ulaşılabilinir. Herkes bu konuda kendini sorumlu hissetmelidir. Karayollarını sokakları kullanmanın bir bedeli ve kuralları vardır.
İnsanlar karayollarında trafik kurallarına uymak ve uygulamakla hem kendi hayatlarını hem de karayollarını kullanan diğer masun insanların hayatlarını korumuş olurlar. Trafik kurallarına uymak ve uygulamak bir ibadettir.
Trafik kurallarını insanlara öğretmek ve eğitimini vermek gerekmektedir.
Trene bakmak ile makinist olunmuyor.