Arama


uchiha itachi - avatarı
uchiha itachi
Ziyaretçi
21 Ocak 2009       Mesaj #2
uchiha itachi - avatarı
Ziyaretçi
neon ve hidrojen arasında bir bağ oluşmaz çünkü soygazdırlar. soygazlar kararlı elementlerdir.

Alıntı
neon wikipedia adlı kullanıcıdan alıntı

Neon, periyodik tablonun 8-A grubunda yeralan soygaz.

Doğada dağılmış olarak ve çok küçük yüzdelerde, yalnızca atmosferde değil, aynı zamanda yeraltından çıkan doğal gazların bileşiminde de bulunur. Kuru havanın, hacim olarak %0.0018'ini oluşturur. Renksiz bir gazdır. Molekülünde tek atom bulunması ve en dış yörüngesinin 8 elektron içermesi nedeniyle çok kararlı bir yapıya sahip olan neon, kimyasal bağlar ve bileşikler oluşturmaz. Değerliliği sıfırdır. Ticari amaçla, sıvılaştırılmış havadan ayrıştırılır. Çoğunlukla aydınlatmada kullanılır. Neon gazı içeren bir tüpte düşük basınç altında oluşturulan elektrik dolaşımı, parlak turuncu bir ışığın salınmasına neden olur. Bu nedenle, neon gazı, argon, kripton ve ksenon gibi öbür soygazlarla beraber, reklam amacına yönelik aydınlatıcı tüplerinin doldurulmasında kullanılır. Aydınlatma tüplerinin, uzunlukları büyük, çapları küçük olup, yüksek gerilimle beslenirler. Arabaların altında da gösteriş olarak kullanılabilinir

Kullanım Alanı

* Dalga metre tüplerinde,
* Televizyon tüplerinde,
* Renkli reklam aydınlatmalarında,
* Yüksek voltaj göstergelerinde,
* Paratonerlerde,

Helyum ile birlikte gaz lazerlerin yapımında kullanılmaktadır.

Fiziksel Özellikleri
Yoğunluğu: 0.0008999 g/ml

Erime noktası: -248.59 °C ( 24.56K)

Kaynama noktası –248.08 °C (27.07K)

Molar hacmi: 13.23 ml/mol

Özgül ısı: 0.103 J/gK

Isı iletkenliği: 0.000491 W/cmK

Buharlaşma Entalpisi: 1.75 kJ mol-1

Neon

Fiziksel Özellikleri
Yoğunluğu: 0.0008999 g/ml
Erime noktası: -248.59°C ( 24.56K)
Kaynama noktası –248.08°C (27.07K)
Molar hacmi: 13.23 ml/mol
Özgül ısı: 0.103 J/gK
Isı iletkenliği: 0.000491 W/cmK
Buharlaşma Entalpisi: 1.75 kJ mol-1

Alıntı
hidrojen wikipedia adlı kullanıcıdan alıntı

Hidrojen, (Yunanca: ὑδρογόνο = su yapan) element sembolü H olan, 1 atom sayılı kimyasal elementtir. Standart sıcaklık ve basınç altında renksiz, kokusuz, metalik olmayan, tatsız, oldukça yanıcı ve H2 olarak bulunan bir biatomik gazdır. 1.00794 g/mollük atomik kütlesi ile tüm elementler arasında en hafif elementtir.

Hidrojen, evrenin kütlesinin %75'ni oluşturan ve evrende en çok bulunan elementtir.[1] Ana hatta bulunan yıldızların çoğunluğu plazma halinde olan hidrojenden oluşur. Elementel hidrojen dünyada az bulunur. Endüstride metan gibi hidrokarbonlardan üretilebildiği gibi, pahalı olsa da suyun elektrolizinden de üretilebilir.

Hidrojenin en yaygın doğal izotopu, nötronsuz protiyumdur. Hidrojen pek çok elementle bileşik verebilir, suda ve pek çok organik molekülde bulunur. Suda çözünen moleküller arasındaki asit-baz tepkimlerinde önemli rol oynar. Schrödinger denkleminin analitik olarak çözülebildiği tek nötral molekül olduğu için, hidrojen atomunun enerji basamakları ve bağ özellikleri kuantum mekaniğinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır.