Arama


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
25 Ocak 2009       Mesaj #2
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
İngilizce öğretmenliği, İngiliz dili branş öğretmeni yetiştirmek için üniversitelerin eğitim fakülteleri bünyesinde yer alan 4 yıllık lisans eğitimidir. Öğretmenliğe giriş, psikoloji, materyal geliştirme, sınav hazırlama gibi formasyon eğitimi yanı sıra İngilizce dil bilgisi, İngilizce konuşma, yazma, okuma, dinleme becerileri, edebiyata giriş, tiyatro gibi İngiliz dili ve edebiyatı eğitimi ile öğrencileri İngilizce branşında yeterli birer öğretmen olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.



Üniversitelerin İngilizce öğretmenliği bölümünde okumak için lisede yabancı dil bölümünden mezun olmak ve ÖSYM nin yaptığı Yabancı Dil Sınavından (YDS) yeterli puan almak gerekmektedir

NOT: Liseden yabancı dil bölümünden mezun olmasanız da OSS sınavında yabancı dil öğretmenliği bölümlerini tercih edebilirsiniz. Ancak bölüm dışı tercih yaptığınız için alacağınız ek-puanlar çok düşük kalacağından puanınız az gelir ve bu da bölümü kazanma ihtimalinizi oldukça düşürür.Örnek vermek gerekirse ben de fen bilimlerinden mezun olduğum halde bir sene denemek için OSS de yabancı dilden sınava girdim. 100 sorudan 90 net çıkarmama rağmen, ek puanım düşük kaldığından, benden çok daha az net yapan yabancı dil mezunlarından da geride kalmıştım. Üstelik hem yabancı dilden giren hem de öğretmen liselerinden mezun olanlar daha da fazla ek puan aldıklarından genelde onların girme ihtimali daha da yükseliyor.Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.