Arama


orterel - avatarı
orterel
Ziyaretçi
1 Şubat 2009       Mesaj #3
orterel - avatarı
Ziyaretçi
UZAY TERAPİSİ NEDİR?

Temelde astronotların uzayda giydiği özel giysilerden ve uzay teknolojisinden ilham alınarak geliştirilen alternatif, pediatrik bir fizik tedavi yöntemidir. En önemli parçası ortostatik terapi elbisesi ORTEREL’dir. ORTEREL giyilebilir ortezin adıdır.

UZAY TERAPİSİ ÜNİTESİ NEDİR?


Fizyoterapi biliminin en temel taşlarından birisi; zayıf kasın yerçekimi kuvvetine karşı koymadaki başarısızlığıdır. Bu gerçekten hareketle hazırlanan uzay terapi ünitesi ve bu ünitenin kullanımı sağlayan yan ürünlerle sağlanan egzersiz ve terapi çalışmaları ile uzvu yer çekimine karşı koruyamayan ekstremite tamamen askıda tutularak ve ağırlık kuvveti ortadan kaldırılarak hasta harekete başlatılabilir.

Fizyoterapist; Uzay Terapi Ünitesi içinde ORTEREL giymiş olan hastayı Uzay Terapi Ünitesi ile birlikte sağlanan askı, gergi, ağırlık v.s. ek metaryeller yardımı ile terapiye tabi tutar.

ORTEREL giysi ve Uzay Terapi Ünitesi rehabilitasyon merkezleri ve kliniklerde uygulama kolaylığı ve sağladığı faydalar yönünden fizyoterapistler ve aileler tarafından da kısa sürede tercih edilir hale gelmiştir.


YARARLARI NELERDİR?


Posdür duruşunu düzeltir,
Merkezi sinir sistemini yeniden eğitir,
Kişisel gelişimi iyileştirir,
Harici denge sağlar,
Kas tonusunu düzeltir,
Vücudu normale yakın düzeltir,
Dinamik düzeltme sağlar,
Yürüyüş modelini düzeltir,
Dokunma hissini geliştirir,
Vestibular sistemi etkiler,
Dengeyi geliştirir,
Koordinasyonu geliştirir,
Ataksi ve atetozda kontrolü sağlar.
Detaylı bilgi için:Orterel Medikal
www.uzayterapi.co.cc bilgi edinebilirsiniz.