Ebu Sa'id Ibnu Malik Ibni Sinan el-Hudri (radiyallahu anh) hazretleri demistir ki: "Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) soyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktari iman bulunan kimse atesten cikacaktir."
Ebu Sa'id der ki: "Kim (bu ihbarin ifade ettigi hakikatten) supheye duserse su ayeti okusun: "Allah suphesiz zerre kadar haksizlik yapmaz..." (Nisa, 40).
Tirmizi Sifatu Cehennem 10, (2601).Tirmizi hadis icin "sahihtir"

Ebu Hureyre (radiyallahu anh) anlatiyor: Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Muhammed'in nefsini kudret eliyle tutan zata yemin ederim ki, bu ummetten her kim -Yahudi olsun, Hristiyan olsun- beni isitir, sonra da bana gonderilenlere inanmadan olecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktir".
Muslim, Iman

Ebu Hureyre (radiyallahu anh) anlatiyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular: "Allah'in en cok sevdigi yerler mescidlerdir. Allah'in en ziyade nefret ettigi yerler de carsi ve pazarlardir."
Muslim, Mesacid 288, (671).

ölü iseniz kabre giriniz çocuk iseniz mektebe gidinizdeli iseniz tımarhaneye gidiniz kul iseniz kulluk görevinizi yapın

CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR ... (hadis-i şerif)
BEN SADECE HERŞEYİ BİLENİ (ALLAH) ı BİLİRİM (ufuk)
Müslüman müslümanin kardeşidir.Ona hıyanet etmez,onu yalanlamaz

NEFSİNİZE UYMAMAK İÇİN ORUÇ TUTUNUZ. EN BÜYÜK CİHAT NEFİSLE YAPILAN CİHATTIR.
Ey İman edenler! Çokça zannetmekten kaçınınız. Şüphe yok ki, zannın bazısı günahtır ve araştırmakta bulunmayınız ve bazınız bazınızı gıybet etmeyiniz. Sizden biriniz ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? (Bilakis) onu kerih görmüş olursunuz. Artık Allahtan korkunuz, şüphe yok ki, Allah Teala tövbeleri kabul edicidir, çok esirgeyicidir. (Hucurat,12)
Ölümü unutmak demek, kalbin paslanması demektir. (Hz. Ali)
'(Ey Muhammed)sabırlı ol, çünkü Allah güzel iş yapanların mükafatını zayi etmez.)' (Hud suresi)