Arama

Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
2 Şubat 2009       Mesaj #9
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Toplam 3 doktora danıştık, üçünden de biz görmüş olsak 32-33 . haftalara kadar kesinlikle söylemez, kapanmasını beklerdik cevabı aldım. Beyin cerrahı arkadaşım da muhtemelen 90% ihtimalle bu boşluğun büyümeyeceğini, fakat ne olur ne olmaz diye 1 ay ara ile aynı doktor ve aynı cihazla kontrol ettirmemi, bu büyüklükte kaldığı sürece hiçbir sorun yaratmayacağını, eğer çok büyürse de doğar doğmaz beyin cerrahı tarafından görülmesinin iyi olacağını söyledi. Bunlar varyatif sonuçlar, normalde her bebekte beyinde boşluk olur, o boşluğu da beyin sıvısı doldururmuş. Herkesin gözünün, boyunun, vs aynı olmaması gibi, bu boşluğun da her bebekte aynı olması beklenmezmiş. Danıştığım tüm doktorlar bana sakin olmamı, söyleyenin de işgüzarlık yaptığını, bu boşluğun genelde 32 en geç de 36 haftaya kadar küçülme ihtimali olduğunu, küçülmese dahi bu genişliğin ciddi olmadığını, sakin olup bebeği de strese sokmamamı tavsiye ettiler. Söylemesi kolay fakat ben yine de biraz rahatladım. 4 hafta nasıl beklerim bilmiyorum fakat artık her gün ağlamıyorum.