Arama


RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
God of War Tam Çözüm

Alıntı

THE AEGEAN SEA UNDEAD SOLDIER : Oyundaki en kek düsmanlarimiz. Kafadan dalin börtü böcük niyetine. O ile tutarsaniz da olur. God modda ise tamamen cengaverler

Güverteyi temizledikten sonra içeriye ek birlikte girecek fakat oyuna baslamanin gaziyla onlari da hallettiginizi göreceksiniz. Tüm yaratiklari öldürünce ilerdeki kapagi R2 tusu ile açarak içeri dalin. Önünüzde duran kasayi da R2 ile açtiktan sonra ilerdeki engelleri parçalayarak yolunuza devam edin ve ilk Boss savasiniza hazir olun.

---HYDRA SPAWN---

Oldukça basit bir boss. Zaten oyunun bu anlari daha çok antreman havasinda geçiyor. O yüzden fazla zorlanmasiniz. Kare ve üçgen tuslarini kullanarak saldirin. O size atak yaptiginda ise ya sag analogu kullanarak kaçin ya da L1 tusuna basarak korunun. Korunmak daha kolay ve mantikli. Biraz cani azalinca kafasinda O tusu çikacak. O tusuna basin daha sonra ekrandaki beliren tuslara basarak ( 3*üçgen) Hydra’nin kaçmasini saglayin.

Merdivenden suya indiginizde gidecek yer olmadigini göreceksiniz. Geri dönün ve Hydra’nin kaçtigi yerdeki tahta sütunlarin üzerinde yürüyerek karsiya giderek soldaki pencereden geçin. Ilerde köseye sikismis bir adam göreceksiniz. Yardim edemessiniz ona bu yüzden ugrasmayin. Kasayi açarak ilerdeki engelleri kirip merdivenden yukari çikin. Karsidaki kapiyi açarak güvertedeki karmasaya sahit olun. Güvertedeki uçan ucubeleri halledin. Caniniz azalirsa arada masum kaçisan insanlari da öldürün. Güverteden saga dogru ilerleyince karsimiza gene Hydra gelecek.

---HYDRA SPAWN---

Taktigimiz ayni olsa da bunun ölümü biraz daha farkli olacak. Gene saldirin ve o size saldirdiginda L1 ile korunun. Biraz savastiktan sonra ani bir atakla sizi kapacak ve agzina alacak. Burada sik sik O tusuna abanarak Hydra’nin agzini açmalisiniz. Gerisini zaten Kratos hallediyor. Hydra yere düsüp bayildiginda ise saldirmayi ihmal etmeyin. Bu yöntemi iki üç kez yapinca Hydra gene kaçacak.

Hydra’nin kaçtigi yerden asagiya atlayarak ileriye dogru yüzün. Filelerden tirmanirken karsiniza gelen düsmanlari da haklayin. Bunun birkaç yöntemi var. Zaten oyun size çok iyi bir sekilde anlatiyor. Ister O ile tutun isterseniz de kare veya üçgen ile silahinizi kullanarak saldirin. Direkte yürüyerek önce sag taraftaki kasayi açin sonra geri dönerek soldan devam edin. Ara sahneden sonra kasayi açarak caninizi fulleyin ve sol taraftaki isikta R2 tusuna basarak oyunu kaydedin.

Asagiya inin. Okçularin oldugu duvara çikmamiz lazim. Bunun için geriye giderek oradaki kutuyu R2 ile tutarak ileri iti. Gelen oklara da dikkat edin. Eger kasaya üç dört tane ok gelirse kirilacaktir. Bunun için oklara dikkat edin ve saga sola kaçin. Kutuyu en ileri götürdügünüzde üzerine çikip ziplayarak aglara tutunun ve okçulari halledin. Kasayi açin ve yolunuza devam edin. Kadin çigliklarinin yükseldigi kaptan’in odasinin kilitli oldugunu göreceksiniz. Arkanizi dönün ve merdivenlerden yukari çikin. Filelere tutunarak yukari dogru devam edin ve gelen yaratiklari güzel asagiya atin. Yukari çikinca sola giderek oradaki kasayi açabilirsiniz. Ziplayin ve ipe tutunarak karsidaki gemiye geçin. soldaki tahtalari kirip kirmizi orblari, sagdaki tahtalari alip GORGON EYE yi alarak ortadaki tahtalari kirip yolunuza devam edin. Ilerleyin…Poseidon ile konusarak POSEIDON’S RAGE özelligini ögrenin. Arkanizda beliren canavarlarda bu özelliginizi test edebilirsiniz. L2 tusuna basarak bu özelligimizi kullaniyoruz. Ilerleyin ve oyunu kaydedin. Kasalari açip can ve sihir metrenizi doldurduktan sonra filelerden yukari çikin ve movie yi izleyin


---HYDRA + --- 2 HYDRA SPAWN---

Simdi burada biraz taktik lazim. Orta da Hydra sagda ve solda ise bunu iki küçük yavrusu var. Yukariya tirmanabilmek için bu ikisini halletmeliyiz. Simdi önce bu küçüklerden birini hedef alin. Mesela sagdakini. Buna saldirin. Baya bi vurduktan sonra bayilacak. Bayilinca seri olmalisiniz. Iyice saga gidin ve oradaki kasalara tirmanin. Karsida kancanin oldugu platforma ziplayin ve kancaya vurarak yerdeki yavru hydra’nin kafasina saplayin. Birincisi tamam. Artik kaçamaz. Ayni taktigi soldaki yavru Hydra içinde yapin. Bu iki yavruyu halledince asil meselenin oldugu Hydra’ya gitmek için filelerden yukari tirmanin. Bunu nefesi baya kuvvetli ve yanik bir sese sahip . O yüzden bagirdiginda filelere tutunarak zipayin. Gerçi asagi düssenizde fazla bir sey fark etmez yeniden çikmak zorunda kalirsiniz o kadar. Saga sola kaçarak Hydra’nin gözcü kulesini dislemesini saglayin. O tahtaya yanastiginda saldirin. Bu taktikle biraz vurunca O tusu devreye giriyor. Kafasinda O tusu belirince basin ve abanarak Hydra’yi direge çarptirin. Bu taktigida bi kaç kez uygulayinca ortadaki direk kirilacak. Direk parçalandiktan sonra eski taktigi uygulayin ve kafasinda tekrar O tusu belirene kadar devam edin. Asil sov simdi basliyor. O tusuna basarak canavari yakalayin. Bi yandan görsel sovu izlerken diger yandan da ekranda beliren tuslara basmayi ihmal etmeyin. En sonunda O tusuna abanarak bununda isini hallediyoruz.

Canavarin agzina girerek adamdan anahtari alin ve ne kadar acimasiz oldugunuzu görün. Canavarin agzindan çikip saga gidin. Buradaki iki kutuyu açin. Birisinde GORGON EYE var. Ipten tutunarak karsiya geçin ve burada oyunu kaydedin. Önünüze çikan canavarlari hallederek Kaptan’in odasinin yolunu tutun. Anahtari kullanarak kapiyi açin ve süper ötesi videoyu ekranin dibine girerek izleyin. Videodan sonra hatunlarin yanina giderek ince isler yapabilirsiniz. O tusuna basin ve ekranda beliren tuslara zamaninda basin yeter. Hem isi hem alisveris hesabi kirmizi orb bile kazaniyorsunuz. Burada baya oyalandim ben . Ilerleyip oyunu kaydedin. Kasalari açtiktan sonra merdivenlerden yukari çikin.
THE GATES OF ATHENS Güvertedeki heykel ile konustuktan sonra gemiden inin ve gelen canavarlari haklayarak devam edin. Burada yol ikiye ayriliyor. Ilerleyin ve yolun sonunda sag taraftaki çatlaktan içeri suya girin. Çikarak canavarlari haklayin ve ilerleyip PHOENIX FEATHER’i alin. Kutulara tirmanin ve ana yola geri dönün. Çatlagin oldugu yere gelerek bu sefer ileriye dogru ziplayin. Asansörü kullanarak yukari çikin. Kutuyu açtiktan sonra ilerleyin ve movie yi izleyip yeni düsmanlarinizla tanisin.

MINI - TAUR : Simdi Mini - Taur için taktik verelim. Oldukça basittirler. Onlar size saldirdiginda korunun veya saga sola kaçin. Biraz vurdugunuzda kafalarinda O tusu belirecektir. Isterseniz vurmaya devam ederek öldürebilirsiniz. Veya O tusuna basarak yere yatirin ve O tusuna sik sik basarak islerini halledin.

Bunlari da hallettikten sonra kasayi açin ve ilerdeki kasayi açarak asansörü kullanip yukari çikin. Burada yeni bir canavar türüyle daha karsilasiyoruz. Öncelikle caniniz az ise sag taraftaki kasayi açarak caninizi doldurun.

MACE-WIELDINGS FIENDS: Bunlarida halletmek kolay. Topuzlarindan kaçinin ve saydirin. Kafalarinda O tusu çikinca basin. Ekranda beliren tuslara zamaninda basin ve canavarin tepesine çikarak isini halledin.

Buradaki üç canavari da hallettikten sonra meydanin en kuzey dogusundaki sandigi ve yolunuzun üzerindeki sandigi açarak devam edin. Simdi burada sütulari kullanarak yukari çikmaliyiz. Öncelikle sütunlarin altindaki kasalari kirarak sütunlari asagiya indirin. Yoksa yukari çikamazsiniz. Sütunlardan yukari çikarken buradaki sandiklari da unutmayin. Özellikle yolunuzun tam gerisindeki sandiklarin birisinde GORGON EYE var. Ilerleyin ve bu odadaki Afrodit ile konusun. Siz konusurken arkanizdan Medusa gelecek.

---MEDUSA---

Vallahi oyundaki en sinir oldugum canavar. Özellikle burada. Bunu yenerken seri hareket etmelisiniz. Uzaktan uzaktan saldirin ve o size atak yaptiginda ziplayarak kurtulmaya çalisin. Stone gaze özelligini kullandiginda ise daha bi seri olarak kaçin. Bu isina bir süre maruz kalirsaniz tasa döneceksiniz ve tek bir hamle ile toz duman olarak öleceksiniz. Tasa dönerseniz hemen analog kolla saga sola oynayarak kurtulun. Biraz savastiktan sonra medusa’nin kafasinda O tusu belirecek. Direk öldürün veya O tusu ile tutarak ekranda beliren tuslara basip isini halledin. Bu savastan sonra medusa’nin kafasini aliyoruz ve MEDUSA’S GAZE özelligi bizim oluyor. Canavarlari öldürüp merdivenlerden yukari çikarak oyunu kaydedin.

Büyük yayi kullanarak karsidaki duvari yikin. Kolu çevirip tahta kapiyi ok ile kirin. Kolu bir kez daha çevirip ok ile soldaki duvari kirarak buradaki PHOENIX FEATHER’i alin. Devam edin. Soldaki merdivenlerden asagiya inip yolun sonundaki kasayi açarak GORGON EYE’yi alin. Geri dönüp sagdaki merdivenlerden yukari çikin. Isterseniz burada çatidan karsiya ziplayip az önce kirdiginiz duvarin arkasindaki kasalari açabilirsiniz. Sarmasiklardan çikarak saga dogru tirmanip asagiya inin. Yolun sonundaki heykeli R2 tusunu kullanarak itin ve yikilmasini saglayin. Kasayi açarak asagiya atlayin. Devirdiginiz heykelin kafasini kullanarak yukari çikin. Medusalari öldürüp kasayi açin ve yukari devam edin. Sütunlari kirip canavarlari öldürün ve yukari devam edin. Oku kullanarak karsiya ip atin. Ipten karsiya geçerken önünüze gelen düsmanlari bir güzel asagiya atin. Merdivenlerden inin kasayi açin ve yolunuza devam edin. Gerideki kapiyi kaldirin ve oyunu kaydedin. Az önceki oku kullanarak zorlanan kapiyi kirin. Canavarlari öldürüp yukari devam edin ve buradaki iki kasayi açin. Asagi inip devam edin ve movie yi izleyin.
THE ROAD TO ATHENS
ilerleyin ve inanilmaz manzara karsisinda sasirarak oyunu kaydedin. Sagdan ilerleyip yolun sonundaki GORGON EYE’yi alin. Geri dönerek soldan gidin. Ilerleyin ve sola dönün. Buradaki canavarlari öldürün. Sürekli bir canavar gelmeye devam edecek. Bu gelen canavari ortadaki platform un üzerinde Medusa’s Gaze büyüsü ile dondurarak ilerdeki kapinin açilmasini saglayin. Ileriye gidince buradaki evlerin kapilarini kirin ve kasalari açin. Evlerin çatilarinda da kasalar bulunuyor. Burayi iyice arastirin çünkü iki adet GORGON EYE, iki adette PHOENIX FEATHER var. Ilerleyin ve önünüzdeki barikatlari parçalayip iplerden tutunarak karsiya ziplayin. Devam edin ve Athens Town Square’ye gidin.
ATHENS TOWN SQUARE
Merdivenlerden çikarken sag ve soldaki kapilari kirip kasalari açin. Ilerleyin ve meydana gelin. Yeni düsmanlarimiz var.

CYCLOPS : Bunlarda gene benzer bir yöntemle ölüyorlar. Saydirin ve kafalarinda O çikinca basin. Birkaç seferde hakkin rahmetine kavusuyorlar.
Oyunun Gfxleri, Sesleri, efektleri trailerlerde bile inanilmaz. Ps2 de daha önce görülmemis düzeye çikilmis. Frame Rate düsmüyor. Bazi extreme hareketlerde slow motison kullanilip, 1 tasla iki kus vurulmus. Hem görsel açidan iyi oluyor hem de ps2 yi kasmayacak hale indirgeniyor. SONY kendi makinasini kullanmayi çok iyi biliyor.

Oyunda aksiyonun yaninda platform ögeleri atlama , taslardan kaçma, alevlr arasindan geçme, tirmanma gibi pek çok öge de bulunmakta... Hatta POP 2 dedengede yürüme de god of wardan alinti imis

Oyundaki puzzle lara gelince ... ICO tipi seylerin yani sira oyunun yapisi ile de paralel gerçekten harika düsünülmüs bulmacalar var. Mesela bir tanesini anlatayim. Düsmanimizi yakalayip bir kafese hapsediyoruz. Ve de yolun sonunda tapinagi açmak için düsmanlarla kapisirken bayir yukari kafesi ittiriyoruz. Sonunda bu elemanin feryatlarina aldiris etmeden bunu girise itip yanmasini sagliyoruz.Tanriya sunulan bu kurban ile kapi açiliyor. Canavarlari yenince meydani dolasin. Buradaki iki sandigi açarak soldaki yoldan devam edin. Koridora geldiginizde çatlak olan duvarlari kirarak sandiklari alin. Birinde GORGON EYE var. Ilerleyin ve karsiya ziplamadan önce sagdaki duvari kirarak buradaki sandiklari sömürün. Geri dönüp karsiya ziplayin. Movieden sonra kadinin ölümüne sahit olun. Soldaki kasayi açarak PHOENIX FEATHER i alin ve oyunu kaydedin. Asagiya atlayip anahtari alin ve ayni yoldan tekrar devam edin. Yolumuzun üzerinde sanki ek birlik gibi kalkanli düsmanlar var. Kare kare üçgen kombinasyonu ile kalkanlarini parçalayabilirsiniz. En basit yöntem. Ayni yoldan devam edin ve oyunu kaydederek sag tarafa ziplayin. Kapagi anahtarla açarak asagiya inin ve oyunu kaydedin. Ilerleyin. Karsiniza iki yol çikacak ama biri kapaniyor. Soldan devam edin.kapiyi kaldirin yukari çikin.
ROOFTOPS OF ATHENS
Saga dogru giderek sarmasiklara tutunun. Yukari dogru giderken X X tuslarina basarak diger sarmasiklara atlayin ve yolunuza devam edin. Tepeye çikinca iki kasayi açarak ilerleyin ve yeni dostlarinizla tanisip selamlasin. Shadow Wraith :
Bunlara sik sik O tusunu kullanin. Kaptiginizda güzel hareketler oluyor. Onlar yerden size dogru geldiklerinde ise korunun veya saga sola kaçin.
Canavarlari öldürdükten sonra önce ilerdeki sandigi açin. Daha sonra sag taraftaki tahtalari kirarak sandigi açin ve GORGON EYE’yi alin. Sola dogru gidip yukari çikin. Buradaki canavarlari öldürün. Buradaki sandigi açin ve asagiya inerek açilan büyük kapidan geçin. Gerideki sandigi da açarak yolunuza devam edin.Ilerdeki sandigida açarak karsidaki platforma ziplayin. Buradan da ileri ziplayarak sütuna tutunun ve sarmasiklardan sol tarafa devam edin. Kasalari açtiktan sonra ilerleyip size ok atan canavarlari öldürün ve tahta köprüyü indirerek tekrar sarmasiklarin oldugu sütuna atlayin. Saga dogru tirmanin ve diger sütuna atlayip ordan da ileriye ziplayin. Buradaki kasalari açarak ilerdeki odada oyunu kaydedin. Geri dönüp soldaki yoldan devam edin. Burada bir yay var. Bu yayi sürüyerek asagidaki odaya götürün. Bu odadaki kapilari açarak sandiklari alin. Soldaki ilk odada bir kol bulunuyor. Indirip merdivenden çikarak sandigi alin ve geri asagiya inin. Simdi bu kolu çevirdiginizde hemen arkanizdaki yuvarlak disli dönüyor. Yayi sürüyerek bu dislinin üzerine çikarin. Kolu indirin ve yayin yönünü ileriye çevirin. Yayi kullanarak kapiyi kirin ve devam edin. Soldaki sandigi açin ve Zeus ile konusarak ZEUS’S FURY büyüsünü ögrenin. Geri dönün çatidaki okçulari öldürerek ilerdeki kapinin açilmasini saglayin. Kapidan geçin ve buradaki duvarlari kirarak açilmadik sandik birakmayin. GORGON EYE ve PHOENIX FEATHER var. Daha sonra save odasina dönün ve oyunu kaydedin. Sagdaki çatlagin oldugu merdivenlerden yukari çikarak çatilara ulasin. Canavarlari haklayin ve en soldaki çatiya gidin. Burada dikkatli bakarsaniz çatinin ileriki ucunda alt tarafta bir sandik var. Sandigin oldugu platforma atlayin ve GORGON EYE’yi alin. Sol taraftaki ipe tutunarak karsiya geçin ve ilerdeki okçulari Zeus’s Fury ile öldürüp buradaki sandiklari da açin. Daha sonra geri dönüp ilerdeki çatidan ziplayarak sarmasiklara tutunun ve çatiya çikin. Ilerleyip adamla konusun. Gerideki tahta köprüyü indirerek sagdaki merdivenlerden yukari çikin ve buradaki sandiklari açarak GORGON EYE’yi kapin. Kolu indirmeyen adama giderek Zeus’s Fury ile ates edin ve köprünün açilmasini saglayin. Köprüden geçerek ilerdeki odaya gidin. Sandiklari açin ve GORGON EYE ile PHOENIX FEATHER’i alin. Ilerleyin, sandiklari açin ve asansörü kullanarak asagiya inin.

ATHENS TOWN SQUARE
Sola dogru ilerleyin. Movieyi izledikten sonra kaçirilan kadini kurtarmak için sola dogru devam edin. Oyunu kaydederek merdivenlerden devam edin. Canavarlarla savasirken duvardaki çatlaklari da ihmal etmeyin.

TEMPLE OF THE ORACLE
Tapinaga dogru gidin ve movieyi izleyin. Canavarlari yendikten sonra burada bulunan dört kasayi açin. Ikisinde GORGON EYE ve PHOENIX FEATHER var. Oyunu kaydederek tapinaga girin. Burada çatlaklardan sürekli canavar çikiyor. Ilerdeki heykelleri çekerek çatlaklari kapatin ve canavarlarin çikmasini engelleyin. Sandiklari açip soldaki kapidan yukari çikin. Sütunlarda yürürken sag taraftaki platforma ziplayip cami kirin ve GORGON EYE’yi alin. Ilerleyip oyunu kaydedin. Sandigi açip soldan devam edin ve movieyi izleyin.

Arkanizdaki heykellerin birini çekerek ilerdeki asansöre bindirip asagiya indirin. Tekrar yukari çikin ve diger heykeli de çekip asansöre bindirin. Ama bu sefer ikinci heykeli digerinin üzerine getirmelisiniz. Ayni islemi ilerdeki çikintida da yapabilirsiniz.asagiya inip heykeli tutarak ilerdeki platformun sol tarafina getirin ve soldaki kasalari açin. Daha sonra heykelleri sola çekin ve üzerine çikin. Simdi kizi kurtarmak için kisitli zamanimiz var. Hizli hareket ederek oyunun size gösterdigi yolu izleyin. Tuzaklara dikkat ederken sagdaki PHOENIX FEATHER’i da alin. Kizi kurtarin ve movieyi izleyin. Hatunun açtigi kapidan geçin. Sol taraftaki merdivenlerden çikip yolun sonundaki PHOENIX FEATHER’i alin. Geri dönün ve oyunu kaydedip ilerleyin. Heykelin içine girip spiral merdivenlerden asagiya inin. Merdivenlerin dibindeki kasada PHOENIX FEATHER var.

THE SEWERS OF ATHENS
Yolunuz üzerindeki tüm kasalari açarak ilerleyin. Bu bölümde yapacak pek bise yok. Yolunuzun üzerindeki kasalari açin, canavarlari haklayin ve ilerlemeye devam edin. Yolun sonuna geldiginizde spiral merdivenlerden yukari çikip kolu çekin. Merdivenlerden yukari tirmanin ve tanidik bir mekana döndük. Ileri dogru yol alin.
THE ROAD TO ATHENS

Oyunu kaydedin ve bu sefer sag taraftaki yoldan gidin. Büyük kapiyi geçince arkadaki GORGON EYE’yi alin ve devam edin.

DESERT OF LOST SOULS

Ilerleyin ve movieyi izleyin. Çölde ileri dogru giderken sandiklara dikkat edin. Bu arada söylemeden geçemeyecegim süper bir ortam. Ileri dogru giderek tapinagi bulun. Tapinagin yakinlarinda yeni bir düsman ile karsilasiyoruz.

SIREN : Bu da gicik oldugum bir baska canavar. Bunlar baya hizli hareket ediyorlar. Zeus’s Fury iyi gider. Daha da saldirinca kafasinda O çikiyor ve basarak ruhunu sad ediyoruz.

Siren’i yenince ruhu çikacak ve kapidaki üç bosluktan birine gidecek. Simdi tapinagin kapisini açmak için diger iki sireni de bulmamiz gerek. Siren’i bulmak için çigligina kulak vermeniz gerekiyor. Yaklasip uzaklastiginizi bu çiglik sayesinde anlayabilirsiniz. Ilki sag tarafta en sonda. Ikincisi ise çölün sol kisimlarinda. Bulmakta zorlanmazsiniz iyice dolasin ve sese gidin. Üçüncü sireni de öldürünce kapi açilacak. Oyunu kaydedin caninizi doldurun ve sol taraftan devam edin. Ilerleyip hareket eden platforma inin. Soldaki kapagi kaldirin ve kayayi çekerek sola götürmeye çalisin. Burada canavarlar gelecek. Sürüklediginiz tasi ilerdeki heykellere getirerek sürüklenip kirilmasini engelleyin. En sola çekince üzerine çikip yukari ziplayin. Kapiyi açarak ilerleyin ve boynuzu öttürüp açilan kumlardan yolunuza devam edin. Ilerleyip movieyi izleyin(diger boynuz kaybolacak). Ortaya çikan Sirenleri hallederek boynuzu üfleyin ve movieyi izleyin.

PANDORA'S TEMPLE
Oyunu kaydedin ve köprüde ilerlerken süper manzarayi izleyin. Ilerleyin kasalari açarak soldan devam edin. Yolun sonuna geldiginizde çikintiyi R2 tusu ile tutarak kendinize çekin ve yukari çikin. Movieden sonra kasayi açip açilan kapidan girin. Ilerleyin ve yeni düsman.

MEGA CYCLOPS : Bunlarinda diger Cyclopslardan pek farki yok. Gene ayni taktikle daliyoruz. Zaten biraz yenince O tusu devreye giriyor. Ekrandaki tuslara basip isi hallediyoruz.

Üçünü de halledince yukari çikin. Soldaki kasayi açarak GORGON EYE’yi alin. Sagdaki kasada da PHOENIX FEATHER var. Kolu çevirerek büyük kapiyi açin. Içeri girince kapi üzerinize kapanacak ve canavarlar çikacak. Tirsmadan canavarlarin isini bitirin. Kasayi açin, kitabi inceleyin ve ilerdeki kapiyi açip devam edin.

THE RINGS OF PANDORA
Asagiya dogru gelerek sag taraftan girin. Dört tuzagi geçip ilerleyin ve oyunu kaydedin. Kasalari açip ilerdeki kolu indirin. Kristalin oldugu heykelleri bosa itmeyerek asagi inen platforma gidin. Kolu çevirerek platformu hareket ettirin. Ilk kapida bir sey yok diger kapiya kadar itin. Kapidan geçin Artemis ile konusarak BLADE OF ARTEMIS’i alin. L1+R1 tuslari ile silahinizi degistirebilirsiniz.

THE CHALLANGE OF ATLAS
Ilerleyin ve oyunu kaydedin. Mekani temizleyip sagdan devam edin. Ilerdeki objeyi çekerek soldaki odaya götürün. Iyice dibe çekerek R2+X tuslari ile itekleyip ortadaki dügmeye denk getirin ve bu arada dügme basinca hizli bir sekilde hareket eden duvarin arkasina geçin. Kasalari açin ve merdivenden çikin. Tahtalardan sola yürüyüp SHIELD OF ZEUS’u alin. Sag taraftaki iki kasayi açarak asagiya inin ve ana salona geri dönün. Sol taraftaki merdivenlerden çikip kasayi açarak devam edin. Ilerdeki okçulari Zeus’s Fury ile hallederek ileri gidip kolu çekin. Kasayi açip ipe tutunarak asagiya inin. Ipten tutunup karsiya geçin. Sandiklari açarak yola devam edin. Yolunuzun üzerindeki SHIELD OF HADES’i alip devam edin. Burada önünüze çikan canavarlari çabuk yenmelisiniz. Çünkü arkanizda size dogru gelen kaziklar var. Tam katliam yeri oldugunu da söyleyeyim. Blade of Artemis yeri tam. Burayi halledince kasalari açin ve asagiya indiginiz ipi kullanarak yukariya tirmanin. Diger salona gidip buradaki kapida buldugunuz shield leri kullanarak açin.

Oyunu kaydedip merdivenlerden devam edin. Bu salona hemen dalmayin derim çünkü zaminde tuzaklar var. Tuzaklari atlatarak sagdaki kapidan devam edin. Çatlak duvari kirip tuzaklari atlatarak devam edin. Merdivenlerden çikin ve soldaki çatlaktan karsiya ziplayin. Burada kasalari açarak PHOENIX FEATHER’i alin. Geri dönüp ilerleyin. Kasayi açip sagdaki duvardan tirmanin. Burada en yukari dogru ilerleyin. Yol üstündeki kasalari da açarak tepeye ulasin ve buradaki kolu indirerek zincirin asagiya inmesini saglayin. Ilerleyin canavarlari halledin ve ilerdeki HANDLE OF ATLAS’i alin. Geri dönüp zincirden asagiya inin, oyunu kaydedin ve tuzaklarin oldugu odaya dönün.

Burada iki adet kol var. Bunlari hizli bir sekilde indirerek ilerdeki açilan odaya gitmelisiniz. Odaya gittiginizde sag tarafa yaslanarak içeri girin. Atlas heykelinin arkasindaki MUSE KEY’i alin. Heykelin önünde Handle of Atlas’i kullanarak Atlas’in kayayi kaldirmasini saglayin. Sag taraftan giderek yukari çikin. Buradaki kasalari açarak PHOENIX FEATHER’i alin. Ortadaki kolu çekip kayayi düsürün ve kapinin kirilmasini saglayin. Kapidan devam edin. Ilerdeki mezari açin ve iskeletin kafasini kopararak THE ARCHITECT’S SON’S HEAD’i alin. Asagiya inerek devam edin. Katliama bakim süper bir anlatimli moviden sonra devam edin. Kasayi açip kapiyi kaldirin ve tanidik bir mekana döndük.

THE RINGS OF PANDORA
Oyunu kaydedin. Geri gelerek yuvarlak koridorda kafatasini kullanin. Içeri girer girmez asagiya dogru kaçin. Çünkü arkamizdan büyük bir kaya geliyor. Soldaki merdivenden yukari çikin ve hiç islanmadan pesinizden gelen kayanin üzerine çikarak sag taraftaki merdivene atlayin. Yukari çikin, kasalari açin ve oyunu kaydedin.

THE CHALLANGE OF POSEIDON
Ilerleyin yuvarlak meydana geldigimizde yeni bir düsman ile tanisiyoruz. Ilk görügünüzde ne cici köpek gel kuçu kuçu demeyin. Baya büyüyor, hatta üç kafali oluyor.

CERBERUS : Buna fazla taktik gerektirmiyor. Kafadan dalin derim.

Cerberus’u ve minik itçikleri öldürdükten sonra ilerleyin. Gelen canavarlari öldürün ve önünüzdeki tasi sürükleyerek ilerleyin. Çünkü ilerde bizi bir okçu ordusu bekliyor. Okçulari öldürüp devam edin. Buradaki canavarlari da öldürüp yolunuzu açin ve ilerdeki kolu indirin. Oda dönerken gözüken kasalari çabuk açmalisiniz. Yoksa esek cennetine gidersiniz. Ana yol açilinca devam edin. Duvardan yukari tirmanin. Önce sag taraftaki MUSE KEY’i alin. Daha sonra soldan devam edin. Canavarlari öldürün, kasalari açin ve oyunu kaydedin.

Ilerleyip kafesteki mahkumlari geçerek asagiya inin. Kasalari açip devam edin. Odaya girin. Sagdaki kolu alarak kafeslerin oraya gidin. Burada aldiginiz kolu kullanarak kafeslerden birini asagiya indirin. Bu kafesi az önceki odaya götürmeliyiz. Kafesi tutarak asagiya indirin ve yukari dogru çekin. Önünüze canavarlar geldiginde kafesi yol üzerindeki çikintilara denk getirerek asagiya kaymasini engelleyin. Kafesi odadaki platforma getirerek kolu çevirin ve adamin çigliklarina kulak verin. Açilan kapidan asagiya dogru devam edin. Sag tarafta bir kasa var. Sol tarafta ise PHOENIX FEATHER. Poseidon heykelinin önündeki POSEIDON’S TRIDENT’i çevirerek oyunu kaydedin. Artik suya dalabiliyoruz.

Sag taraftaki sudan asagiya dogru dalin. Önünüze çikan engelleri R1 tusu ile geçin. Yukari çikinca köpekleri öldürün kasayi açin ve kolu indirin. Poseiodn heykelinin oldugu odaya dönün ve yukari çikin. Kasayi açin, ilerleyin ve suya dalin. Ruh gibi seyin oradan asagiya inin. Önce geri gidip sandiklari sömürün. Sonra geri dönüp ileriye gidin. Daralan koridordan yüzmeye devam edin. Burada R1 tusunu sik sik kullanmalisiniz. Yoksa sittin sene geçemezsiniz. Karaya çikinca kasalari açin, canavarlari öldürün ve ortadaki kolu çekin. Suya dalin geri dönüp açilan kapidan yüzün ve oyunu kaydedin. Ilerleyip heykelin oradan asagiya yüzün. Buradaki tuzagi hizli yüzerek ve asagidaki çikintilara girerek atlatin. Ilerleyip iki kasayi açin ve oyunu kaydedin. Ortadaki kolu indirin, ortaya çikan platformlardan geçip iki kasayi açin ve kitabi inceleyerek geri dönüp kolu tekrar indirin. Simdi suya dalarak en sondaki sütunun altina yüzün ve buradaki odaya girerek asagiya inin. Tekrar tanidik bir mekandayiz.
THE RINGS OF PANDORA
Yuvarlanan tasin üzerine zipladigimiz merdivenlere dönün ve soldaki suy atlayarak dibe dalin.sudan çiktigimizda ilerleyerek büyük odaya girin. Gösterilen kolu bosa çekmeyin. Odanin sag tarafindaki duvari kirarak devam edin, kasalari açin ve oyunu kaydedip merdivenden yukari çikin.


THE CHALLANGE OF HADES

Salonu iyice bi kolaçan edin. Sol taraftaki çikintiya çikip önce tahtalari kirin ve sandigi açin. Daha sonra hemen asagidaki kapiyi açmaya çalisin ve yeni düsmanlar.


CENTAURS : Bunlari yenmek biraz kasiyor. Heleki kalabalik olunca iyi saldiriyorlar. Poseidon’Rage iyi gider bunlara. Biraz dövünce O devreye giriyor ve isiniz kolaylasiyor.

Simdi salonda iki tane daire olustu. Kapiyi açabilmek için bu daireler içinde dörder tane demon-taur öldürmelisiniz. Kapi açilinca içeri girin ve buradaki kasalari açarak PHOENIX FEATHER’i alin. Kapiyi açarak ilerleyin. Yerdeki ve duvardaki tuzaklara dikkat ederek ilerleyin. Burada etrafi arastirarak kasalari açin ve en sonunda en sag taraftaki asansörü kullanarak yukari çikin. Burada da iyi bir arastirma yapin ve en sonunda geri ileri dogru giden kütügün oldugu odayi bulun. Kütük geriye dogru çekildiginde hizla içeri girin ve kütügün üzerine çikin. Yoksa pastirma olursunuz. Ilerdeki cismi inceleyin. Kütük üçüncü kez geriye geldiginde biraz daha fazla geriliyor ve baska bir kapi daha açiliyor. Seri hareket ederek bu kapidan girin. Buradaki dügmeye basarak Hades heykelinin yükselmesini saglayin. Asagiya atlayarak heykelin bulundugu suya dalin. Heykelin dibindeki kolu çekin. Yukari dönüp heykelin kafasina çikin. Burada heykelin kafasini ileri dogru çevirerek ilerdeki koridorun aydinlanmasini saglayin. Asagiya inin ve oyunu kaydedin.

Merdivenlerden yukari ilerleyin. Karsiya dikkatli bir sekilde ziplayarak gelen kayalari atlatin. Buradaki ates efektleri de bir ayri güzel be. Taslari atlatin ve ilerdeki aradan geçerek küçük odaya girin. Buradaki kasarli açarak PHOENIX FEATHER’i alin. Kitabi okuyun. Geri dönerek soldan üçüncü kapiyi açin. Gelen kayalara da dikkat edin. Ilerleyin canavarlari öldürüp sagdaki kasayi açin ve geri dönüp soldan devam edin. Ipten karsiya geçin, kasayi açin ve merdivenden yukari çikin. Koridoru arastirarak ilerleyin ve oyunu kaydedin.

Ilerleyip tahtalarin üzerinde yürüyün. Sag tarafta PHOENIX FEATHER var. Dönen biçaklara da dikkat edin. Arka taraftaki dönen platforma kadar ilerleyin. Burada biçaklarin olmadigi tahtaya ziplayin ve merdivenlerden çikip sagdaki kasayi açin. Geri dönüp soldaki ipe tutunarak asagiya kayin. Merdivenlerden inerekyola devam edin. Ilerleyin ve önünüzedeki dümeni çevirip tirsmaya baslayin. Asagiya dogru gelirken merdiven çöktügünde geri gelerek oyunu kaydedin. Geri gelin ve zorlanan kapiya dogru gidin.

MECHA - TAUR

Bu büyük cüsseli arkadasi yenmemiz lazim. Savasmaya baslayin. Buna pek büyü islemiyor. Ellerine dikkat edin ve saga sola kaçin. Biraz vurunca kafasinda O çikacak. O tusuna basin ve ekranda beliren yönlerde sol analogu çevirerek kafasinda tutunun. Biraz sonra Kratos hamlesini yapacak ve canavarin sarhoslamasini saglayacak. O sarhos olunca hemen gerideki mrdivenlerden çikin kolu indirin ve canavara kütügü firlatin. Bu islemi birkaç kez tekrarlayinca Mecha-Taur biraz cosacak ve daha seri saldiracak. Ataklarina karsilik verin. Cani iyice azalinca gene sarhoslayacak. Gerideki kolu son kes indirin ve bitirici darbeyi vurun.

Kirilan kapidan geçerek spiral merdivenlerden yukari çikin. Oyunu kaydedip ilerleyin. Yukari çikinca kasalari ve mezari açarak iskeletin kafasini koparin ve THE ARCHITECT’S SON’S HEAD’i alin. Asagiya inerek Mecha-Taur’u öldürdügünüz yere dönün. Hades ile konusarak THE ARMY OF HADES’i alin. Arkanizda beliren canavarlari öldürün. Ilerleyip suya dalin ve yüzerek geriye dogru gelin.
THE RINGS OF PANDORA
Suyun içindeki kurukafaya gelerek aldiginiz kafatasini burada kullanin ve suyun çekilmesini saglayin. Yuvarlagin disinda bulunan kapiyi açin. Odadaki ve disaridaki kollari çevirerek üç kapiyi ayni hizaya getirip kristalleri karsi karsiya getirin. Kristalin oldugu odaya dönün ve oyunu kaydedin. Heykeli iterek kristalleri birlestirin ve çikan isigin diger kristale gitmesini saglayin. Movieden sonra heykelin oldugu küçük odaya gelerek kolu çekin ve asansörü aktiflestirin. Heykelin eline indigimizde asagiya inip yeni düsmanimiza karsilasiyoruz.

SATYRS : Bu canavarda O tusunu direk kullanabilirsiniz. Silahinin üzerine çiktiginda ondan uzaklasin. Iyi kombo yapiyor. Bir boslugunu buldugunda saldirin ve isini bitirin.

Burayi da temizleyince kasalari açin ve süper bir movie daha izleyin.
THE CLIFF OF MADDNESS
Ilerleyin, canavarlari yenip sandigi açin. Sag taraftan gidip ipe tutunarak karsiya geçin. Ilerleyin ve asansörü kullanarak yukari çikin. Kasalari açarak ilerleyin. Ilerdeki kolu çevirerek tahta köprüyü uc uca getirin ve karsiya geçin. Ilerleyin soldaki kasayi açip sag taraftan devam edin. Canavarlari öldürün, kasayi açin ve merdivenlerden asagiya inin. Canavarlari öldürüp kasayi açarak ipten asagiya gidin. Canavarlari yenin ve devam edin. Simdi bulmaca zamani. Öncelikle küçük tasi kullanip sol üstteki kasalari açin. Simdi buradaki taslari eski tetris oyunlarindaki gibi ilerde bir bütün olacak sekilde hizaya sokmaliyiz. Taslari ortadaki platforma getirip kolu çevirerek dön deriyoruz. Öncelikle uzun kayalardan birini sol tarafa koyun. Daha sonra kisa olan kayayi koyun. T seklindeki kayayi da çevirerek sol tarafi i seklinde olan kayanin üzerine gelecek sekilde itekleyin. Yamuk olan kayayi da çevirip T nin sag tarafina getirin. En sona kalan kayayi da en saga koyun.

Bulmacayi çözdükten sonra NECKLACE OF HERA’yi alin. Geri dönüp oyunu kaydederek merdivenlerden çikin. Yolun sonundaki kayalardan tirmanin ve yolun sonundaki kolu indirin. Asagiya inip sag taraftan asagiya atlayin. Sola gidin ve merdivenlerden yukari çikin. Ilerleyin ve tahta köprüden geri gidin. Disari çikinca asagi inin ve en sagdaki kapidan devam edin. Canavarlari öldürün ve iskeleye çikarak yukardaki kasalari açip asagidan devam edin. Asansörü kullanarak yukari çikin ve oyunu kaydedin. Ilerleyip kolu indirin. Simdi simdi tasi çekip sol taraftaki çikintiya çikmak için zamanimiz kisitli. Zamaninda yapamasak zemindeki kaziklara yan geliyoruz. Yukari çikinca kasayi açin, ilerdeki sarmasiklardan tirmanarak NECKLACE OF APHRODITE’yi alin. Save noktasina dönün ve sagdaki kayaya binip asagiya inin. Ilerleyin ve tahta köprüyü geçin. Kapidan çikinca saga dogru gidin ve burada aldiginiz iki gerdanligi kullanin. Yukari çikin ve sandiklari açarak devam edin. Saga dogru gidin ve müthis bir movie daha izleyin. Movieden sonra saga devam edin ve iplerden tutunarak karsiya geçin. Kayalardan yukari gidip asansörle yukari çikin.
THE ARCHITECT TOMB PANDORA
Ilerleyin ve oyunu kaydedin. Tuzaklari geçerek karsiya geçin. Sagdaki kapiyi açarak ilerleyin ve buradaki canavarlari öldürün. Öncelikle sagdaki kasalari açin. Sonra vinç üzerinden giderek soldaki kasalari da açin ve vinç in basina geri dönün. Vincin ucunu yerdeki çatlaga denk getirerek kayayi çatlaga indirin ve zemini kirin. Daha sonra vinci meydanin sag tarafindaki dügmenin üzerine getirerek kayayi bu dügme üzerine indirin. Asagiya geri dönün. Sol tarafta bir heykel var. Bu heykeli çekerek kirdiginiz çatlaktan asagiya indirin ve buradaki dügmen üzerine koyun. Daha sonra tuzaklardan geriye gelerek oyunu kaydedin ve buradaki dügmeye basarak hizlica karsiya geçip açilan kapidan içeri girin.

Odaya girince inceleyin, güzel çizimler var çünkü. Iskeletin kafasini koparin ve açilan kapidan devam edin. Sag taraftaki kasalari açarak oyunu kaydedin. Spiral merdivenlerden asagiya inerek hareketli platformlardaki tüm canavarlari öldürün ve yolunuzun açilmasini saglayin. Burasi baya senlikli bir yer. Biraz ugrastirsa da çabucak geçiliyor. Üç kardes Hades, Poseidon ve Zeus heykellerinin oldugu odaya girin. Kolu çekin ve PANDORA’S BOX’u inceleyerek asansörü devreye sokun. Pandora’nin kutusunu asagiya dogru çekin ve müthis bir videoyu daha izleyin.
THE PATH OF HADES
Geldik mi simdi cehennemin dibine?.. buraya ilk düserken bastaki olay oldukça hos olmus. Eski bir dostla selamlastiktan sonra kutulari açip oyunu kaydedin. Ilerdeki platforma ziplayarak iki kasayi açin. Ilerleyip dönen platforma çikin. Sag taraftaki kasalari açarak yola devam edin. Ilerleyin ve oyunu kaydedin. Platformlardan ziplarken gelen oklara dikkat edin. Okçulari öldürün, kaslari açin ve soldan devam edin. Yukariya dogru tirmanirken biçaklara dikkat edin. Yukari çikinca sandigi açin ve diger biçakli sütundan da yukariya tirmanin. Kasalari açin ve oyunu kaydedin. Platformlardan ziplarken sagdaki kasayi açin ve devam edin. Buradaki canavarlari öldürerek ilerideki platformlarin yükselmesini saglayin. Buradaki kasalari açip devam edin ve okçulari öldürüp ilerleyin. Yolun sonuna geldiginizde ipten yukari tirmanin ve Süpriiizzzzzzz. Hos olmus baya…


TEMPLE OF ORACLE
Kasalari açin ve oyunu kaydedin. Canavarlari öldürerek yolunuza devam edin. Okçulari öldürüp kasayi açin ve asagiya inip oyunu kaydedin. Kasalari açin asagiya inin ve video.


ARES
Evet yüzdük yüzdük sonunda yolun sonuna geldik. Simdi burada Ares ile birkaç savasa girecegiz ve Ares her seferinde farkli saldirilar düzenleyecek. Flaming Hammer, Meteor Attack ve Valleys of Olympus gibi. Burada bir taktik söyleme geregi hissetmiyorum. Buraya kadar gelmis biri Ares’i hayli hayli ipler. Sadece son forumunda biraz kasabilirsiniz ama genelde çok zor degil. Son tavsiyem Army of Hades iyi gider buna. Bu arada Ares’i son forumunda Athena’s Blade ile hallediyoruz.

Arada Ailemizi Kurtarma Mini Game gbi bir dalga var pek çok Kratosa karsi ailemizi savunuyorum.. Ailenin cani az kalinca O'lak ile güç transfer edin yalandan Kratoslari da öldürün tamamdir.

Savas Tanrisi Ares’i öldürünce movieyi izleyin ve ilerleyerek tahtiniza oturun.

Ve oyunun verdigi haz ile rahatiniza bakip, ekstralara yönelin