Arama

Mercedes-Benz E Serisi - Tek Mesaj #13

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009       Mesaj #13
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Yeni Mercedes-Benz E Serisi Coupe

Mercedes E-Class Coupe, Cenevre Fuarı’nı bekleyemedi!..

2009mercedesbenzeclassctn6

Alman üretici gelecek ay yapılacak Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak yeni E-Class Coupe modelinin ilk fotoğraflarını ve araç hakkındaki detayları yayınladı.

Mercedes’in ifadesiyle “Dünyanın en aerodinamik etkin seri üretim otomobili” E-Class Coupe!. Bu çok iddialı bir ifade ama aracın dinamik tasarımını görünce insanın bu kadar olur diyesi geliyor içinden.. B sütunundan itibaren iyice belirginleşen tasarım çizgisi ve tamamen geri doğru açılan yan cam bu otomobilin 0,24 gibi muhteşem bir sürtünme katsayısına ulaşmasını sağlamış.

Başta yol koşullarına göre kendi kendini otomatik olarak ayarlayabilen “Adaptive Main Beam Assist” far sistemi olmak üzere bir çok teknolojik yeniliğe de sahip olan E-Class Coupe’nin esas hikâyesi ise motor kaputunun altında yatıyor. Çünkü bu otomobilin motorunda kullanılan teknoloji sayesinde yakıt tüketimi bir önceki versiyona göre yüzde 17 azaltılmış.

2009mercedesbenzeclasscxl0

Başlangıç seviyesinde 4 silindirli güncellenmiş dizel ve benzinli motorlar yer alıyor. Örneğin 200 HP güç ve 500 Nm tork üreten yeni E 250 CDI BlueEFFICIENCY 5.3 lt/100km ortalama yakıt tüketimiyle Alman üreticinin etkinlik iddialarının ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Benzinli 200 HP güç ve 310 NM tork üreten E 250 CGI BlueEFFICIENCY ise 7.2 liters/100 km ortalama tüketim değerine sahip.

Mart ayında Cenevre Fuarı’nda otomobil severle buluşacak Mercedes E-Class Coupe’nin Avrupa’daki bayilere ulaşması mayıs ayını bulacak.