Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
21 Şubat 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
'Türklerin toplu mezarları bulundu' iddiası

Azerbaycan'da 1915-1918 yıllarında Ermenilerin Türklere yönelik uyguladığı katliamı gösteren toplu mezarlar bulunduğu bildirildi.

Azerbaycan tarih bilimcisi Doç. Dr. Zernişhan Azayeva, bir program kapsamında geldiği Konya'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermeni soykırımı iddialarına her Türk gibi çok kızdığını söyledi.

Bu iddiaları ortaya atanların dünya kamuoyuna elle tutulur bir kanıt gösteremediğini vurgulayan Azayeva, Ermenilerin tarih boyunca Türklere yönelik birçok katliam yaptığına dair kanıt, belge hatta Azerbaycan'da canlı şahit bile bulunduğunu bildirdi.

Ermenilerin Kafkaslar'da neredeyse hiç Türk mimarlık eseri bırakmadığını dile getiren Azayeva, şunları kaydetti:

''Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan hükümet binası bile Türk mezarlığının üzerine inşa edildi. Kimse ses çıkarmadı. Sovyet öncesi Rus Çarlığı zamanında basılan bir pulda Erivan bölgesi gösteriliyor. Bu pula göre, Erivan'da Türk mimarlık eserlerinin bulunduğu görülüyor. Şimdi bu eserlerin hiçbiri yok. Ermeniler, türbe, anıt, cami gibi birçok Türk eserini yıktı, yaktı, yok etti. Bunları yaparken Türkleri katlettiler. Azerbaycan'da mescitlerin içine Türkleri doldurduktan sonra yıkıp, yakmışlar. Bunların hepsinin kanıtı var.''

SON BULUNAN TOPLU MEZARLAR EN BÜYÜK KANIT

Sovyetler Birliği döneminde Azerbaycan'daki toplu mezarlar konusunda açıklama yapılamadığını ancak şimdi mezarların hepsinin bir bir ortaya çıktığını anlatan Azayeva, şöyle devam etti:

''Bugüne kadar Azerbaycan'da birçok toplu mezar çıktı. Bu mezarların hepsi, Ermenilerin Türklere uyguladığı katliamı kanıtlıyor. Bu mezarlar genellikle Güney Azerbaycan'da ortaya çıkmıştı. Son olarak Kuzey Azerbeycan'da Guba, Gusar ve Neftçala bölgelerinde toplu mezarlar bulundu. İlçelerde, beldelerde, köylerde katliamlar yapmışlar. İnsan bilimciler kemikler üzerinde araştırmalar yaptı. Kemiklerin Türklere ait olduğu ve 1915-1918 yıllarına denk geldiği ortaya çıktı.

Bu toplu mezarlardaki kemiklerin daha çok kadın ve çocuklara ait olduğu tespit edildi. Nuri Paşa komutasındaki Türk Kafkas ordusu, İran üzerinden Kafkaslara gelmeseydi belki çok daha büyük katliamlar olacaktı.

''Ermenilerin o yıllarda karşılarına çıkan herkesi Türk diye öldürdüğünün belirlendiğini vurgulayan Azayeva, ''İnsan bilimcilerin yaptığı araştırmalarda katledilenler arasında Yahudiler de bulunuyor. Yahudileri bile Türk diye öldürmüşler. 2 ay önce bulunan toplu mezarlarda halen kazı çalışmaları sürüyor. Toplu mezarlardan, binlerce insanın öldürüldüğü görülüyor'' dedi.

Azayeva, toplu mezarları henüz Azerbaycan dışında kimsenin bilmediğini, bu mezarı Ermeni soykırımı iddialarını ortaya atanlara göstermek gerektiğini belirterek, ''Ermeni soykırımı diye dünyayı Türklere karşı cephe almaya zorluyorlar. Ama elde kanıtları yok. Dünyaya en büyük kanıt işte bu mezarlar. Ermeniler, Türkleri nasıl katletmiş görsünler. Canlı şahit isterlerse bizim ülkemizde 100 yaşını geçmiş, olayları gözleriyle görmüş çok insan var'' diye konuştu.

AA










40643708hh4
Hınçak Gönüllü çetelerinden biri olan Hamazasp.

66725790zh3
Ermeni Hınçak alayı sekizinci bölük birinci takım kumandaları askerleri ve kızılhaç heyeti.

98231831nm0
Van ayaklanması sırasında Taşnak çetesine ait bir grup Ermeni.

52352670ol3
Trabzon'da Ermeniler'den ele geçirilen silahlar.

67027648ym1
Trabzon'da Ermenilerden toplanan silahlardan bir kısmı.

33290204ge2
Sivas iline bağlı Merzifon kazasında ele geçirilen Ermeni çetecilere ait silah ve bombalar.

86134717bu8
Bursa vilayetine bağlı Çengiler köyünde yakalanan Ermeni çeteciler, onlara ait bir top, ateşli silahlar ve askeri üniformalar.

17248458ac6
Malatya merkezde Ermeniler'den alınan silahların bir kısmı.

63917924wm2
Ordudan hava değişikliği için terhis edilen ve 23 Temmuz 1915 de Diyarbakır'ın Lice kazasına bağlı Kum ve Çom köyleri civarında elleri ayakları bağlanarak Ermeni komitecileri tarafından şehid edilen askerler.


10oj3
Diyarbakır'ın Şark nahiyesine bağlı Hızır İlyas köyü Mersani deresi (23 Temmuz 1915). Hono ismindeki ermeninin başında bulunduğu çete tarafından hançer ve kurşunla şehit edilen erkek, kadın ve çocuklar.

11kf7
Silvan civarında, Beşnik ermeni köyüne Van ve Tolorya'dan gelip, Doryan Dano ve kardeşlerinin başında bulunduğu Ermeni çeteleri tarafından 11 Haziran 1915 tarihinde Şeytankaya mevkiinde şehit edilen milis subayı Hamid Efendi komutasında bulunan erzak kafilesi, jandarması ve subayları.

12rw0
Van'ın Rus ordusu tarafından işgali için isyan eden Ermeniler, Osmanlı askerlerine karşı siperlerde savaşırken.

13ky8
Balta ile Katliam: İzmit'in Kollar köyünden Ermeniler tarafından balta ile katledilen müslümanlardan bir kısmının olaydan sonra çekilen fotoğrafı; 1- Boşnak Malik 2- Abdulmecid oğlu Ali 3- Ali oğlu Seyid (14 yaşında) 4- Ömer oğlu Abdulgani 5- Abdulgani oğlu Mecid 6- Abdullah oğlu Hüseyin 7- Bekir oğlu Yusuf 8- Osman oğlu İsmail

14ar6
Tercan, Mamahatun'da, Ermeni mezalimi sonucu hayatlarını kaybedmiş kadın ve çocuklar.

15kt7
Erzurum'da, boğularak öldürülmüş Türk çocukları.

16qj6
Katledilmiş Türk erkekleri.

17wz2
Ermeniler tarafından katledilmiş Türk kadın ve çocukları.

18xj7
Ermeniler tarafından burunları kesilmiş, bıyıkları yolunmuş ve karınları yakılmış Türkler.

19cg4
Subatan Köyü'nde, Ermeniler tarafından öldürülen kadın ve çocuklar.

20pz3
25 Nisan 1918'de, Subatan'da Ermeniler tarafından öldürülen Türk çocuklar, kadınlar ve karınları deşilerek bebekleri çıkarılan anneler.

21fy7
Ermeniler tarafından başı taşla ezilmiş bir Türk.

22hd1
Erzincan Odabaşı'da, Ermeniler tarafından katledilen Müştak Efendi'nin ailesi.

23br7
Erzincan'da, Ermeniler tarafından tecavüz edilerek kafası parçalananan bir Türk kadını.

24ka9
Bayburt'da, zalimce katledilen Türk çocukları ve İmamlar.

25zy6
Ermeniler tarafından propaganda mahiyetinde basılan bu kartpostallar, Anadolu'daki müslüman Türkler'i katleden çete reisleridir.

26tl9
Türkiye'ye karşı yayınlanan Ermeni broşürlerinden biri: Bu broşüre göre Türkler, 1.5 milyon Ermeni'yi katletmiş!... Ne yazık ki Batı dünyası Ermenilerin bu yalanlarına inanmaya devam ediyor..

27uy0
Rus devletinin savaşta cesaret gösteren ermenilere verdiği, üstünde 'Tanrı Ermenileri korusun' yazılı madalya.

28xl7
Ankara Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı saldırı sonucu 9 Kişinin Ölmesi ve 82 kişinin yaralanmasına neden olan ASALA militanı Levon Ekmekçiyan.

29if0
15 Temmuz 1983 Tarihinde Orly Havaalanında Meydana Gelen Cinayetin Başsorumlusu ve ASALA'nın elebaşlarından Varujian Garabedian.

30ew7
1915'te Ermeniler Tarafından Katledilen Müslümanlar Anısına Dikilen Anıt. Van

31gq5
Ermenilerin yaptığı katliamların adına yapılmış anıt. (Iğdır)

32xh7
Ermeniler tarafından 1915 yılında öldürülen 52 Türk'ün atıldığı su kuyusunun kazılmadan önceki durumu- Hakmehmet Köyü.

33dq7
Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden kazı ekibi, Atatürk Araştırma Merkezi Üyeleri ve Basın Mensupları kuyu başında.

35ui3
Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün yaptığı kazı sonucu çıkarılan Türkler'e ait kalıntılar.

36km4jp
Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün yaptığı kazı sonucu çıkarılan Türkler'e ait kalıntılar.

37dt5
Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün yaptığı kazı sonucu çıkarılan Türkler'e ait kalıntılar.

Soykırım Saçmalığına SON (Sözde Ermeni Soykırımı)