Arama


Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Şubat 2009       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Genel belirtiler şunlardır:
Akarlar genelde az kıllı bölgeleri tercih ederler. Bu nedenle kedilerde başlangıç lezyonu kulak ıçlarından başlar ve daha sonra tüm yüze ve vücuda yayılır. Köpeklerde lezyonlar genellikle kulaklarda, dirseklerde karın altında ve koltuk altlarında oluşur. Şiddetli olaylarda tüm vücuda yayılır. Deri kalınlaşır ve gri sarı kabuklarla örtülür. Hastada şiddetli kaşıntı olur.
İnsanlardaki belirtiler:
Enfekte hayvanlarla tekrarlayan temas olmadığı sürece insanlarda sınırlı kalan, kollar ve vücutta kırmızı yuvarlak kabartılarla karakterizedir. Lezyonlar kaşıntılıdır. Hasta ile devamlı temas olmadıkça kendiliğinden iyileşir.
Teşhis:
Uyuz hastalığı pek çok hastalıkla karışabilmektedir. Teşhis klinik bulgular ve laboratuvar bulgularına göre yapılmaktadır.
Tedavi:
Uyuzun tedavisi günümüzde bulunan ilaçlarla kolay şekilde yapılmakta, demodeks uyuzu dışında yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır.
Uyuz hastalığı Veteriner hekimin seçimine göre banyo, enjeksiyon, damla, sprey , tabletle tedavi edilebilmektedir. Hekim, hastanın durumuna göre tek veya kombine ilaç tedavisi yapabilir.