Arama

Nasıl burs alınabilir? - Tek Mesaj #7

Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009       Mesaj #7
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
EV vakfından üniversite öğrencilerine burs imkanları...

Şartlar:


- T.C. Vatandaşı olmak,
- Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olmak,
- Maddi İmkandan Mahrum Olmak:
Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka yerden maaş, ücret, burs veya kredi almamak, (Sadece harç kredisi alınabilir. Öğrenim kredisi, Başbakanlık bursu ve diğer bursları alanlar başvuru yapamaz.).

- Başarı Koşulları:
a)Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre (ÖSYS puanına göre) bölüme girenler arasında ilk yarıya girmiş olmak,
b)Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not alınan üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3'ten fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)

- Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.
Not: Özel üniversiteler ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, Açık Öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar burslarımıza aday olamaz. Meslek Yüksekokullarının ikinci sınıfında olan öğrenciler başvuru yapabilir.


Başvuru:
I- Burslara başvuru tarihi 1-31 Ekim'dir.
II- TEV Öğrenci Tanıtma Başvuru Formu TEV Anasayfa adresinden online doldurulup, printer çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir. (Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrenci başvuru yapmış sayılmaz, printer çıktısı olmayan eski formlar geçersizdir.)
III- Bu formlar burs kontenjanı ayrılan öğretim kurumları için geçerlidir. Kontenjan ayrılan yüksek öğretim kurumları web sayfamızda aktif, kontenjan ayrılmayan öğretim kurumları ise aktif olmayacaktır. Kontenjanı olmayan öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin formu doldurmasının geçerliliği yoktur.

Başvuru formuna eklenecekler:
I- Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; ÖSYS Sonuç Belgesinin örneği ile kaydoldukları sınıfı gösteren öğrenci belgesini,
II- Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesini, üst sınıfa kaydolduğunu gösteren öğrenci belgesini,
III-Tüm Öğrenciler; Ailenin mali durumunu gösteren belgeyi (Maaş bordrosu, serbest çalışanlar için gelir ve emlak vergisi beyannamesinin fotokopisi) ekleyerek Burs Komisyonlarına verirler.

Seçim:
Burs Komisyonları müracaatçılar arasından, yukarıda açıklanan adaylık şartlarına göre Türk Eğitim Vakfı'nca ayrılan burs sayısı kadar asil ve yedek aday seçerek, seçilen adayların belgelerini (Öğrenci Tanıtma Belgesi, mali durum belgesi ile yeni kayıt olanlar için; ÖSYS sonuç belgesinin onaylı örneği, kaydoldukları sınıfı gösteren öğrenci belgesi, adayların fakülte/bölüme kaç kişi arasından kaçıncı sırada girdiklerini gösteren ÖSYM puan sıralama listesi,, ara sınıftakiler için; öğrenim süresince aldığı dersleri notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi, kaydolduğu üst sınıfı gösteren öğrenci belgesi) komisyon üyelerince imzalanmış bir tutanak ekinde Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü'ne göndereceklerdir. Sonuç TEV Genel Müdürlüğü'nce burs kazanan öğrencilere yazı ile duyurulacaktır.

Ödeme:
Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde Ekim-Haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

Bursun kesilmesi:
Burs, her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrenciye, normal öğrenim süresi boyunca verilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda kesilir.

Vicdani yükümlülük:
Öğrenimini tamamlayan her burslu, TEV'ce kendisine yapılan ödemeler tutarını, hayata atıldıktan sonra ödemeyi ve en az kendisi gibi bir başka öğrencinin yetişmesi için TEV aracılığı ile burs vermeyi ya da başkasının TEV'e bağış yapmasını sağlamayı vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.



İletişim Bilgileri:

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlük
Büyükdere Cad. T.E.V. Kocabaş İşhanı No: 111 Kat: 7-8 34349 Gayrettepe - İstanbul

ADANA
Çınarlı Mah. 17. Sok. Karaaslan Apt. Seyhan - ADANA 01120

ANKARA
Akay Caddesi, No:22/5 Bakanlıklar - ANKARA

ANTALYA
Anafartalar Caddesi, No:115/2 ANTALYA 07100

BALIKESİR
Anafartalar Caddesi No: 15 Mortaş İşhanı, B Blok. BALIKESİR 10100


BURSA
Atatürk Caddesi Çataloğlu İşhanı No:55, Kat:6 BURSA 16010

DENIZLI
Çaybaşı Cad. No:32 Küçüksaray Apt. Zemin Kat, D:2 DENİZLİ 20010

İZMİR
1440 Sokak, No:16 Alsancak 35220 İZMİR

ESKİŞEHİR
Porsuk Ticaret A.Ş. İsmet İnönü Cad. No:2 ESKİŞEHİR 26130


HATAY
İnönü Cad. Rana Apt. No:15/D ANTAKYA 31070

TRABZON
Balık Pazarı Sokak, Kemerkaya Mah. Çapkınoğlu Yiğit İş Hanı No:7 TRABZON 62200

KONYA
Yapıcı İş Merkezi A Blok, Kat:3 KONYA 42030



Kaynak: TEV.org.tr
Quo vadis?