Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
MystCrose adlı kullanıcıdan alıntı

Tam Olarak Anlamadım

Ben Endüstri Meslek Lisesinde 4 Yıllık Sistemde Okuyorum Suan Lise 2 deyim Sınıf Geçmek İçin Yani 2 den 3 e geçmek için kaç kredi lazım baktım ama göremedim

Öğretim sistemi
Madde 27 — Lise'de, ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Program; ortak, alan ve seçmeli derslerden, öğretim yılı ise birbirinden bağımsız iki dönemden oluşur. Öğrenciler, yapılan sınavlarda başarılı oldukları derslerin kredisini kazanırlar.
Öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri orta öğretim kurumlarında başarılı oldukları ortak, alan ve seçmeli derslerin kredisini almış sayılırlar.
Öğrenim süresi
Madde 28 — Öğrenciler, en erken dört yıl (sekiz dönem) sonunda mezun olabilirler.
Lise'ye kayıt yaptıran öğrencilerden;
a) İlköğretim Okulu/Ortaokul ve bunların dengi olan yurt dışı okullardan gelenler, en çok 12 dönemde,
b) Orta öğretim kurumları ile bunların dengi olan yurt dışı okulların ara sınıflarından gelenler;
1) Ders geçme ve kredi uygulamasından gelenler, kullandıkları dönem haklarıyla birlikte en çok 12 dönemde,
2) Sınıf geçme uygulamasından gelenler, devam ettikleri her ders yılı iki dönem kabul edilerek kullandıkları dönem haklarıyla birlikte en çok 12 dönemde
öğrencilik haklarından yararlanarak öğrenimlerine devam ederler.
Toplam 12 dönem sonunda mezun olamayanlar öğrenciler ile orta öğretim kurumları mezunları ve yüksek öğretim mezunu veya yüksek öğretimden ayrılarak gelen öğrenciler, kayıt yenilemek şartıyla öğrenimlerine devam ederler. Ancak bu durumda olanlar, paso ve öğrenci kimlik belgesi gibi öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
Program çeşitleri
Madde 29 — Lise'de;
a) Endüstri Meslek Lisesi,
b) Kız Meslek Lisesi,
c) Ticaret Meslek Lisesi,
d) İmam Hatip Lisesi
programları uygulanır.
Bu programların alan/dallarında yer alan ortak dersler ile alan dersleri ve seçmeli derslerin her biri, bunların haftalık ders saatleri/kredileri ve kaç dönem okutulacağı, Kurul kararına bağlı olarak belirlenir ve Tebliğler Dergisinde yayımlanır. Bu kararda ortak, alan/dal dersleri ve seçmeli derslerin sayıları ile haftalık ders saatleri dikkate alınarak mezun olmak için gerekli olan ortak, seçmeli ve alan dersleri ile toplam kredinin ne kadar olacağı da belirlenir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 16 Ağustos 2018 16:20
Quo vadis?