Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2009       Mesaj #7
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Polimer Kil (Fimo Hamuru) çok uzun yıllardan beri kullanılan çok yönlü bir hobi malzemesidir. Son günlerde ülkemizde de popüler olmaya başlamıştır. Kolayca yoğrulabilmesi, renklerin birbirine rahatça karışabilirliği sayesinde her türlü şekli vermek mümkündür. Renk seçeneklerinin zenginliği ve bunların karışımından oluşacak yeni renk yelpazeleri polimer kili daha da özel kılar.

Polimer kil (Fimo Hamuru) temel olarak plastik bir malzemedir. İnce PVC partikülleri ile renk pigmentlerinin plasticizer denen sıvı içinde birleşiminden oluşur. Kil piştiğinde plastik partiküller birbirine karışır ve kalıcı katı bir plastik halini alır. İstenilen şekil verildikten sonra 130 derece de 30 dakika pişirilen hamur sertleşir ve dayanıklı hale gelir.
Malzemeler
Polimer kil ile çalışmak için ihiyacınız olan temel malzemeler hem basit hem de ucuzdur. Polimer kilinizi ellerinizle şekillendirmeniz ve evinizde kullandığınız fırınınızda pişirmeniz yeterli olacaktır. Ancak yapımı kolaylaştırmak ve özel efektler vermek için kullanılan malzemelerde vardır; Çalışma mekanı olarak kullanacağınız fayans,rulo, falçata, kretuar, makarna makinası vs.bunlardan bazıları.
Nerelerde kullanılır?
Hamur 130 derece de pişirildiğinden bu sıcaklığa dayanacak her tür objenin üzerine kaplanabilir. Örneğin, ahşap, cam, metal, seramik vb. Ayrıca takı, biblo, mozaik yapımında da kullanmak mümkündür.

Faydalı Bilgiler

Paketi açılan hamur kurumadığından pişirene kadar tekrar tekrar kullanılabilir. Bu özelliği ile zaman problemi olmadan çalışmaya olanak verir.

Piştikten sonra hamurda renk değişimi ve çekme olmaz. Pişirildikten sonra zımparalanabilir, yontulabilir, pişmiş hamur pişmemiş hamura eklenerek tekrar pişirilebilir.

Hamur non-toxic bır üründür. Ancak yinede çalışmada mutfak akipmanı kullanıldıysa mutlaka bu ekipman iyice yıkanarak kullanılmalıdır. . Ayrıca pişmiş veya pişmemiş hamurun gözle temasından kaçınılması gerekir.

Hamur güneş ışığından ve ısıdan (radyotör gibi) uzak, serin bir yerde veya oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Açılmış hamurlar kurumazlar fakat tozdan korumak için folyo paketleri içerisinde saklanmalıdır.

Pişirmede kullanılan fırının termostat ve zaman ayarının doğruluğundan emin olunmalıdır. 130 derecenin üzerine çıkıldığında veya 30 dakikadan fazla fırında tutulduğunda hamurda renk değişimi hatta yanma olabilir. Yanma kokulu gaz çıkışlarına neden olur ki bu gazı teneffüs etmemek gerekir. Eğer bu durum oluştuysa mutlaka ortam havalandırılmalıdır ve ortamdan uzaklaşılmalıdır.

Hamurla çalışırken çalışma yüzeyinin, aletlerin ve ellerin temiz olması önemlidir. Renk geçişlerinde eller mutlaka ıslak mendil ile silinerek temizlenmelidir.



ALINTI..



Milieu Bonbondosen 2960

Material Bonbondosen 2895
Resimde hamurlar nasıl kesmeniz
ve şekil vermeniz gerektiği gösterilmekte.
Turuncu fimoyu yumurta şeklinde yoğurun.
Kanatlar ve ayakların nasıl yapılacağı ise
yukarıdan aşağıya gösteriliyor.


Step1 Bonbondosen 3686

Şimdi yapmanız gereken parçaları
gövdeye tutturmak. Önce ayaklar, sonra gaga.
Gaganın içini ve göz boşluklarını kürdan ile yapabilirsiniz.


Step2 Bonbondosen 3717

Şimdi kapak için yeşil
kaplamayı yapalım.
1 paket yeşik renk fimoyu top yaptıktan sonra
7 mm. kalınlıkta merdane ile açın. K
avanoza uygun şekilde bıçak ile kesin.


Step3 Bonbondosen 3746

Step4 Bonbondosen 3759

İşinizi tamamlayınca 130 derece fırında 25 dakika bekletin
ve vernikleyin


Step5 Bonbondosen 3771


ALINTI..


Fimo Hamuru ile servis Takımını süsle


Servis kaşığı ve çatalını fimo hamuru ile mükemmelleştirelim

wol errorResmi orjinal boyutunda görmek için buraya tıklayınız.Milieu MF6hrensalatbesteck 14171

MALZEMELER:

wol errorResmi orjinal boyutunda görmek için buraya tıklayınız.Material MF6hrensalatbesteck 14172

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi hamurumuza şekli veriyoruz..

wol errorResmi orjinal boyutunda görmek için buraya tıklayınız.Step1 MF6hrensalatbesteck 14173

Daha sonra maket bıçağı yardımıyla yarıyoruz..

wol errorResmi orjinal boyutunda görmek için buraya tıklayınız.Step2 MF6hrensalatbesteck 14174

kaşık ve çatalın sapına hamuru geçiriyoruz..

wol errorResmi orjinal boyutunda görmek için buraya tıklayınız.Step3 MF6hrensalatbesteck 14175

kestiğimiz yeri kapatıyoruz.Kesik izi belli olmasın..


wol errorResmi orjinal boyutunda görmek için buraya tıklayınız.Step4 MF6hrensalatbesteck 14176

130°C 'lik fırında 30 Dk bekletiyoruz...

wol errorResmi orjinal boyutunda görmek için buraya tıklayınız.Step5 MF6hrensalatbesteck 14177

Fimo verniğini sürüyoruz ve servis takımımız artık daha renkli.....

wol errorResmi orjinal boyutunda görmek için buraya tıklayınız.Step6 MF6hrensalatbesteck 14178


ALINTI..

kaynak

Quo vadis?