Arama

Kavga Nedir? - Tek Mesaj #2

ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
26 Şubat 2009       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Kavga, kişilerin beyinleri arasındaki iletişimde yaşanan kopukluk, yanlış anlama, ters bir hareket gibi çok çeşitli nedenlerden patlak veren bir olaydır. Bir başka deyişle kavga, beyinler çatışmasıdır, çünkü herkesin beyni aynı yapıya sahip değildir ve zıtlıklar gündeme sık sık getirildiğinde kavgaya davetiye çıkar.

Beynimizdeki düşüncelerimizin nasıl kategorilendirildiğini anlayabilmek için şöyle kısa bir yola başvurabiliriz :

Beynimizdeki düşünceleri "yeşil noktalar" ve "kırmızı noktalar" olarak ayırabiliriz. Yeşil noktalar sizin desteklediğiniz ve hoşunuza giden fikirlerdir. Kırmızı noktalar ise sizi sinirlendiren, hoşunuza gitmeyen, desteklemediğiniz fikirlerdir. Kırmızı ve yeşil noktaların oluşumunu ailevi faktörler, kişinin içinde bulunduğu kültür, din ve arkadaş çevresi belirler.

Sizin yeşil noktalarınızı uyaran kişiler, size en uygun kişilerdir. Ama kırmızı noktalarınızı uyarmaları "kavga" sebebidir. Kırmızı noktalara dokunmak her zaman tehlikelidir, kişiyi incitebilir ya da saldırganlaştırabilir. Bu da sonu gelmeyen düşmanlıklara sebep olabilir.

Kavga sırasında


Bir kavga patlak verdiğinde, kişiler içgüdüsel olarak baskın taraf olmaya çalışırlar. Bu da kişilerin kavga esnasında yüksek ses, hatta kaba kuvvet kullanmalarına neden olur. Kavga sırasında üstün çıkma içgüdüsü hemen hemen her insanın doğasında vardır. Bir kavga sırasında karşıdakini susturabilmek ya da haksız duruma düşürebilmek için karşı tarafların açıkları ve ayıpları, geçmişte yaşanan olumsuzluklar, gizli kırgınlıklar ortaya atılır. Bu da dostlukların zedelenmesine, hatta bitmesinde neden olur.

Kavgadan sonra


Bir kavga bittikten sonra, taraflar çoğu zaman birbirleriyle konuşmazlar. İletişim tamamen ya da kısmen kopar. Ve çoğu zaman bir kavgadan sonra yara alan iletişim bir daha asla düzelmez ve öyle kalır. Eğer taraflar sakin kişilerse, bazen oturup konuşmayı ve aradaki iletişim kopukluğunu gidermeyi denerler. Fakat bu çoğu zaman yapılmaz.
Son düzenleyen Safi; 11 Temmuz 2018 19:48
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!