Gülben Ergen Yazısı...
Aklı, mantığı biraz dinlenmeye alıp, içten gelen yürek sesine kulak vereli, o ne derse onu yapmayı seçeli uzun zaman oldu.. Daha az yorulup, neredeyse hiç yıpranmayıp, özelime dair her türlü hasretlerimi yaşıyorum, kararlarımı böyle verince.. Yani iç sesimi dinleyince. Yaptığım ve karar verdiğim her ne ise de ışıklı ve tertemiz oluyor tam istediğim gibi. Müzikte bir yola çıktım. Önce düşüncelerimde ve saatler genellikle geceyi gösterirken ... Sesimi daha yakından duymak istedim, oğlumun kulağına söylediğim şarkılar kadar yakın ve sıcak... Bir o kadar da sessiz ortam. Dinleyen, söyleyen ve ufak ufak sadece eşlik eden bir tını.. Bilgisayar istemedim uzak ve soğuk geldi... Alt yapı istemedim fazla geldi... Sesler makineden olsun istemedim yapay geldi.. Taşkın dedi ki "O zaman herşey canlı çalacak yani akustik olacak".. Dedim ki "oluur, hadi deneyelim" . Single olur belki.. Çıktık yola. İş ne kadar asil, biz o kadar asil... Deniyoruz kibar kibar, şok şok şok, niye bu kadar güzeeeel? Niye daha evvel akıl etmedik? Hayır hayır, iyi etttik. Canımız şarkılarımız ardımızda kalan 7 albüm, 70 şarkım, baş tacım, onlar hissettirdi bunları.. Peki, devam.. 3 şarkı oldu tadından geçilmiyor.. Sinsi sessizlerde habire şarkı arıyoruz, şarkı dinliyoruz.. Şarkıları seçerken gözler hep kapalı, kafada bin bir tilki gezmiyor.. İbadet gibi, yap iyilik at bi kenarda dursun mantığı.. Karşılık beklemeden, tirajı hesap etmeden, elleri ovuşturmadan seçilen şarkılar oluyor 6... E albüm olsun yüzdük yüzdük okyanusa vardık . 2 Mart Pazartesi, bugün 8 şarkının okumaları bitti, ben de anlamadım bu nasıl oldu.. Bugün stüdyoda birbirimize bakakaldık.. "Resim ve klip mi... Yani bu mudur durumumuz? Eee ben konser falan hiç bir konsept düşünmedim, nereden uçarım? Kaç bin watt led ekrandan sahne yaptıracağız? Dansçılar, kostümler, sahne çizimleri, ışıklar, alevler, sahnede yürüyen yollar, günlerce haftalarca süren provalar.." Hiç biri yok mu? E yok, eee napacağız?.. Şarkı söyleyeceğiz.. Nisan’da bir tiyatro sahnesinde, BKM’de.. Dertleşiriz de şarkı aralarında, sanırım anlatacak çooooook şeyim var.. Gülben
Son düzenleyen Safi; 22 Ocak 2016 00:57
Sebep: sayfa düzeni