Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mekik hareketi:

Dizleriniz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elinizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnınız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapınız. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.

Sopalı hareket:

Bu harekette de bir sopayı ense kökünüze alıp iki elinizi geçirin. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.

Bel kasları için mekik:

Bir taraftaki kolunuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizinize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışın. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğiniz kadar yapmaya gayret ediniz. Daha sonra diğer taraftaki ayağınızı ve kolunuzu değiştiriniz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.

Duş:

Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.
kaynak