Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009       Mesaj #8
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Fransa’da aile birleşimine sınav zorunluluğu


PARİS - Ekonomik kriz dolayısıyla sürekli işten atmalar, grevler ve alım gücünün düşmesinden şikayet edilen Fransa aile birleşimi yoluyla ülkeye yerleşmek isteyen göçmenlere skandal denilebilecek yeni zorunluluklar getiriliyor. Fransa’ya yerleşmeden önce Fransızca öğrenmeyi zorunlu hale getiren yeni yasalar aynı zamanda “profesyonel yetenek bilançosu” ve çeşitli sınavları geçmelerini de zorunlu hale getiriyor.

Fransa Göçmen Bakanlığı’nın bugün açıkladığı koşullara göre; aile göçmenliğinin kurallarını içeren yasalar adeta yeniden düzenleniyor. Aile birleşiminden yararlanarak Fransa’ya yerleşmek isteyenlerin Fransızca bilmeleri ve Fransız değerleri hakkında bilgi sahibi olmaları zorunlu hale getirilirken bunun yanı sıra birçok zorunlu koşul getiriliyor.

SINAVA TABİ TUTULACAKLAR

Fransa’ya gelebilmek artık çok da kolay olmayacak, “ithal“ gelin ve damatların öncelikle Fransızca öğrenmeleri ve Cumhuriyetin değerleri hakkında bilgi sahibi olmaları şartının yanı sıra ayrıca her bir adayın öncelikle yazılı ve sözlü bir testten geçmesi de zorunlu hale getirildi.

Yeni yasal şartlara göre eğer sınava tabii tutulan kişinin Fransızca düzeyi yeterli değilse iki ay boyunca yani minimum 40 saatlik bir formasyon gerçekleştirmesi gerekiyor.



Cumhuriyetin değerlerini bilmeleri de istenecek Fransa’ya gelme adaylarından. Bu kişilere sözlü olarak sorular sorulacak ve eğer bunları cevaplayamıyorlarsa yine, kadın-erkek eşitliği, laiklik, bireysel ve toplumsal haklara saygı, toplumsal özgürlük, kişilerin ve özel mülkün korunması ve okul konusundaki kuralları içeren konularda bir formasyon yapmaları istenecek.

PROFESYONEL YETENEK BİLANÇOSU

Fransa’ya geldikten sonra da profesyonel bir yetenek bilançosu hazırlamaları istenecek, maksimum 3 saat sürecek ve bir fotokopisi issizlik kurumu ANPE’ye gönderilecek. Bütün bunlar entegrasyon ve kabul dosyası çerçevesinde yapılacak. Eğer kişi bu kurallara uyup süreklilik göstermezse sözleşme yarıda kesilecek ve oturum kartı yenilenmeyecek.

Fakat bununla birlikte savaşın olduğu ya da doğal felaketlerin kurbanı olan ülkelerden gelenler bu şartların dışında tutulacak. Ekonomik olarak bunları gerçekleştirme olanağı olmayanlar da kapsam dışı tutulacak.

kaynak
Quo vadis?