Arama

Astronomi (Uzay) Haberleri - Tek Mesaj #35

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
10 Mart 2009       Mesaj #35
Avatarı yok
Yasaklı

Uzaybilim : ABD'li bilim adamları NASA'nın Ay üzerindeki şehir ve Mars mikropları hakkındaki sırlarını açığa vurdu.


NASA'nın Apollo insanlı Ay programı süresince uçuş yayın izleme laboratuvarı veri ve fotoğraf bölümü eski yöneticilerinden Ken Johnston'a dayandırılan bilgilere göre, astronotlar Ay yüzeyine indiklerinde yerçekimini kontrol etmek için yapay olarak ve bilinmeyen bir teknolojiyle oluşturulmuş antik kalıntılar buldular.

Astronotlar buldukları nesneleri görüntülemişler. NASA, Johnston'a bu görüntülerin imha edilmesini emretmiş ancak o bu emre uymamış. Johnston'ın dediğine göre ABD hükümeti bu bilgiyi 40 yıldır gizliyor.

Johnston'un şaşırtıcı Apollo iddiaları, CBS bilim ve NASA'nın eski danışmanı Richard C. Hoagland ve uzay endüstrisinde 25 yıllık mühendislik danışmanı Mike Bara tarafından yazılan "Karanlık Görev; NASA'nın gizli tarihi-Dark Mission: the Secret History of NASA," isimli geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir kitapta da yer aldı.

NASA, SSA parogramı JPL yöneticisi Kay Ferrari'ye göre (Geçtiğimiz hafta Jonhston'u telefola aramış) Hoagland'ın yeni kitabında "Karanlık Görev" yer alan alıntıların kendisine ait olup olmadığını ve kendisini SSA görevinden istifa etmeye iten şeyi sormuş. Johnston, JPL'de çalışsanız bile NASA'nın tüm çalışanlarına uyguladığı kaynak gösterilmeme ve konuşmama uygulaması nedeniyle bunu reddetmiş. (Kay Ferrari'de bu hafta görünür herhangi bir neden olmaksızın SSA programından çıkarıldı)

Kitaba, camdan yapılmış kubbe biçimli nesneler taş kuleler tarif edilmesi zor bina kalıntılarını gösteren düşük kalitede resimler ilave edilmiş.

Ken Johnston, birşey kaybetmedim, NASA ile aynı fikirde değildim ve kovuldum diyor.
Aslında, NASA, Ay üzerinde bulunan antik yerleşim ile ilgili ileri sürülen iddiaların ciddiye alınmayacağına inanıyor.

Tartışma yaratan kitabın yazarları ayrıca, ABD Başkanı John F. Kennedy'nin, Sovyetler Birliğiyle Ay yarışında gerçekte Moskova'yla dünyadışı teknolojiyi paylaşmaya niyetlendiği de söylüyorlar. Kennedy'nin, Eylül 1963'te Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada SSCB'ye Ay yolculuğunda işbirliği yapmayı önerdiği söyleniyor.

Richard Hoagland, Washington'un 40 yıldır sakladığı sırdan sonra aniden Ay araştırmalarına ilgi göstermesinin nedenini Rusya ,Çin, Japonya hatta Hindistan'ın Ay'ı araştırmak için plan yaptıklarını duyurmalarına bağlıyor ve ABD'nin bu noktada da ilk olmayı istediğini söylüyor.

NASA, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Ay kutbu üzerinde uluslararası bir üs inşa edeceğini duyurdu. Üs, 2024 yılında bitmiş olacak. Rusya'nın hız kazandırıcı roket yapımcısı Energia ise insanlı Ay üssünün yapımını 2015 yılında bitirmek üzere çok hırslı bir programa sahip.

Rusya, Ay üssünü helyum-3'ün endüstriyel üretimi için kuracağını açıklarken, ABD'li uzmanlar bu konuda özel bir neden belirtmiyorlar. Tüm bunların üzerine tüy diken de Çin'in Ay yüzeyine ilk uydusunu 24 Ekim'de indirmesi oldu. Çin ayrıca Ay üssü kurmak için çalışma başlatmayı 2010 yılında da insansız bir sondayı Ay'a göndermeye niyetleniyor.

Helyum'un radyoaktif olmayan izotopu helyum-3, nükleer füzyon için son derece güçlü bir yakıt. Bu yakıtın sadece 6 tonu bile büyük Avrupa ülkelerinin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılamaya yeterli. Bu değerli yakıt nedeniyle birçok ülke mümkün olduğunca ciddi bakış açısıyla davranıyor. Almanya, Hindistan, Çin helyum-3'ün çıkarma yöntemi geliştirmek üzere sayısız araştırma çalışması yürütüyor.

Hoagland ve Johnston, ayrıca NASA'nın önemli bilimsel ve teknik bilgileri ABD Kongresinin denetimi dışında gizleyen bir savunma birimi gibi davrandığını kanıtlamaya niyetleniyorlar.

Hoagland, Amerikan astronotlarının Ay'dan Dünya'ya getirdikleri dünyadışı teknoloji örneklerini gizlice teslim ettiklerini söylüyor.

Bilim adamları, bu teknolojilerin Dünya2nın önde gelen ülkelerini yeni bir Ay yarışına ittiğini belirtiyorlar.

Hoagland "Önceki Ay yarışının ABD ile SSCB arasında gerçekleşmiş olmasına karşın , yenisinin gezegen üzerinde yaşayan herbir insanın yaşamını belirleyebilecek bir yarış olduğunu vurguluyor.

Hoagland ce Johnston, ABD'nin kasıtlı şekilde, yeni uzay araçlarını kullanabilmek için programlanmış mekik fırlatmalarını tamamlayıp programı kapatmaya yönelik olarak uzay mekiği fırlatılışlarını yoğunlaştırdığını düşünüyor. Yeni uzay araçları ABD'nin yeniden Ay'a inişini mümkün kılacak.

Richard Hoagland ayrıca NASA'nın aralarında 1976 Viking sondasınca Mars yüzeyinde keşfedilen mikroplarında bulunduğu sayısız bulguyu gizlediğini söylüyor.
Based on news reports of Russian news agencies

Kaynak:Translated by Dmitry Sudakov-Pravda
Son düzenleyen Safi; 23 Haziran 2016 03:37