Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Vücuttan su atan-ödem çözücü bitkiler



Pek çok kişi kilo vermeye odaklandığında, hem zararsız hem de ucuz olduğundan bitkilerden yardım almak ister. Ancak şunun da göz ardı edilmemesi gerekir ki, fazla olan kiloların tamamı yağ değil, bir kısmı da 'ödem', yani vücutta tutulan fazla sıvıdır.

Vücutta su tutan pek çok hastalık vardır ve bunların dikkatle tedavi edilmesi gerekir. İşte, vücutta tutulan 'masum' fazla sıvının sağlıklı bir şekilde atılmasına yardım eden bitkilerin en etkili olanları :

ISIRGAN YAPRAĞI

Isırgan yaprağında yüksek miktarda C vitamini, potasyum, demir ve kalsiyum bulunur. bu vitamin ve elementlerin tamamı böbrekleri çalıştırır. Metabolizmayı dengeleyici etkileri de bulunur. Kuvvetli bir antioksidandır.

Uygun dozlarda alındığında bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. 1 tatlı kaşığı kuru yaprağı 1 su bardağı kaynar su içinde 3-5 dakika demlendirerek günde 2 kez içebilirsiniz. Taze ısırgan yapraklarını yıkayıp ayıkladıktan sonra üzerini limon suyu, elma sirkesi ve nar ekşisi ile soslandırarak yediğinizde de aynı etkiyi yapar.







MISIR PÜSKÜLÜ

misir puskulu
Dişi çiçeklerden alınan mısır püsküllerinin gölgede kurutulması ile hazırlanır. Püsküller mısırın en şifalı yeridir. Masum bir idrar söktürücüdür. Zayıflatma amaçlı olarak yüzyıllardır kullanılmıştır.

Bu çay şu şekilde hazırlanabilir: Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış mısır püskülünü bir su bardağı kaynar su ile 5 dakika demleyin, günde 3 kere yemeklerden 1 saat önce için.
FUNDA YAPRAĞI

'Süpürge otu' olarak da bilinen funda bitkisi yaklaşık bir metre boyunda pembe beyaz renkli çiçekli her zaman yeşil olan bir çalıdır; küçük, iğne biçiminde yaprakları vardır. İdrar söktürücü etkisi olduğu için zayıflama reçetelerinde yer alır, tek başına zayıflatıcı etkisi yoktur. Çay olarak içildiği zaman selülitlerin giderilmesinde de yardımcıdır. 1 tatlı kaşığı bitkiyi 1 su bardağı kaynar suda demlendirerek, günde 2 fincan içilebilirsiniz.



KİRAZ SAPI

ibrahim saracoglu kiraz sapiKiraz ve vişnenin kurutulmuş saplarının idrar söktürücü, ödem çözücü etkisi vardır. Küçük boydaki idrar yolu taşlarının ve kumlarının düşürülmesine yardımcı olur. Yarım litre kaynar suyun içine 30 gr kiraz sapı eklenerek 10 dakika kadar demlenir ve günde 3 fincan aç karnına içilir. Özellikle menopoz dönemindeki kadınların şikayetleri için de çok yararlıdır.







KİMYON

Sindirimi kolaylaştırıcı ve metabolizmayı uyarıcı etkilerinin yanında idrar miktarını artıran ve vücuttaki fazla sıvıyı çözen etkileri de vardır. Bir fincan için bir çay kaşığı ölçüsü ile çay olarak da içilebilir ama zayıflamak için diyet yapan kişilerin baharat olarak kullanması tavsiye edilen bir bitkidir. Kahvaltıda yumurta ile birlikte, çorbalarda, dolmalarda, tavuk ve et yemeklerinde günde 1-3 çay kaşığı tüketilmesinde yarar vardır.

Tüm bu bitkileri porselen bir demlikte bir arada da demleyip günde 3 fincan içebilirsiniz. Bir demlik dolusu kaynar suya her birinden ortalama birer tatlı kaşığı ekleyip, 5-10 dakika demleyin, 5-10 dakika sonra da süzün, tatlandırmadan için.

Şunu unutmamanız gerekir; hiç bir bitki tek başına mucizeler yaratmaz, akıllıca kullanıldıkları zaman düzgün bir beslenme ve egzersiz programının etkilerini artırabilirler.

Ayrıca sağlıklı zayıflamak istiyorsanız ;kesinlikle haftada 1 kilodan fazla vermeye çalışmayın.
Dr. Elif Güveloğlu
Son düzenleyen Safi; 16 Nisan 2016 02:37
Quo vadis?