Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #121

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
10 Haziran 2006       Mesaj #121
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Tüyler ürperten katliam!

İşte ABD’nin Irak’ın Hadisa kentinde yaptığı katliamdan tüyler ürperten notlar...
ABD Ordusu'nun tutsaklara işkence ettiğini gösteren Guantanamo ve Ebu Garib skandalları Amerikan medyasının yoğun araştırmaları sonucunda açığa çıkmıştı. Dünya, şimdi de ABD'nin en etkili haber dergisi Time'ın ortaya çıkardığı Hadisa katliamını konuşuyor. Hadisa katliamında 24 Iraklı sivil, Amerikan askerleri tarafından hunharca öldürüldü. ABD'nin imajına derin bir yara açan katliamda başrolü Amerikan Deniz Piyadeleri 3'üncü Taburu'na bağlı Kilo Bölüğü oynadı. “Kill All” (Hepsini Öldür) Bölüğü olarak tanınan time bağlı askerler, Vietnam Savaşı'ndan bu yana en büyük sivil katliamına imza attı. işte Amerikan Newsweek dergisinin yorumuyla Hadisa katliamının perde arkası:
“Telefonu olanı vurun”
Irak işgalinin ardından kanlı Felluce Operasyonu'na katılan Kilo Bölüğü, operasyonlar öncesine Gladyatör filmini izleyip, harekatlarda heavy metal müzik dinlemesiyle biliniyor. Askerler, saldırı öncesinde Gladyatör yemini ederek “Onurlan için öleceklerini” söylüyor. Bu yeminden sonra bölük komutam bomba riskine değinerek “Elinde cep telefonu olan bir p.ç gördüğünü/de kafasından vurun” dedi. Öldürmek için eğitilen bu bölüğün düzen sağlamak için Hadisa'ya gönderilmesi ölümcül bir hata oldu.
Kör adamı bile öldürdü
Tarihler 19 Kasım 2005'i gösterdiğinde 4 araca binen askerler rutin devriye görevine çıktı. Saat 07:15'te konvoydaki bir araç yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu havaya uçtu... Patlamada 20 yaşındaki asker Miguel Terezzas öldü. ABD Ordusu'nun raporlarına göre patlamada ayrıca 15 Iraklı can verdi. Sonra direnişçilerle çıkan çatışmada 8 kişi daha öldü. Ama gerçek bu kadar basit değildi. Iraklı genç bir gazetecinin Time dergisine gönderdiği fotoğraf ve otopsi kayıtları tam bir katliamın yaşandığını gösterdi. Patlamadan sonra öfkeyle araçlarından inen askerler çevreye ateş açmaya başladı. 5 Iraklı hemen öldü. Ardındın 4 eve baskın yapıldı. İlk evde 7 sivil sorgusuz sualsiz yaylım ateşine tutuldu. Aralarında tekerlekli sandalyeye mahkum kör bir adam da vardı. İkinci ev bir Iraklı polisindi... Evde 2 Kalaşnikov bulan askerler 4 erkeği bir odaya toplayıp öldürdü. Üçüncü evin kapısını “Hepinizi s..eceğiz!” diye zorladılar. Kapıyı açmayan bir kadın başından vuruldu.
“Keşke ben de ölseydim”
Gülerek cesetleri sayan askerlerin girdiği 4'üncü evde ise tam bir vahşet yaşandı... Kapıyı kıran askerler önce evin erkeğini sonra ise 5 çocuğu vurdu. Iraklı anne vücudunu siper edip kızını banyoya kaçırmaya çalıştı. Bu sırada sırtından aldığı yaralar yüzünden öldü. Sonuç olarak yaklaşık 10 dakika içinde 24 Iraklı can verdi. 12 yaşındaki Sefa Yunus annesinin cansız bedenin altında kaldığı için ölümden kurtuldu. Ancak Sefa'nın sözleri kalbinde açılan derin yarayı özetliyor: “Keşke ben de ölseydim... Bütün kardeşlerim öldü... Amerikalılar çok acımasız...”




Zerkavi öldürüldü

Irak El Kaidesi’nin lideri Ebu musab Ez Zerkavi’nin öldürüldüğü öne sürüldü.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’taki El Kaide örgütünün lideri Ebu Musab Zerkavi’nin öldürüldüğünü resmen açıkladı.

Amerikan ABC televizyonunun haberine göre, ABD Bağdat’ta bir eve hava saldırısıyla Ez Zerkavi’yi hedef aldı. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de, AP’ye yaptığı açıklamada, Zerkavi’nin son video görüntülerinin ardından, yerinin belirlendiğini belirtti.
ABD yönetiminin başına 25 milyon dolar ödül koyduğu Ürdün asıllı Ebu Musab Ez Zerkavi, adını özellikle Irak’ın işgaliyle duyurmuştu. Zerkavi, Irak’taki pek çok eylemi üstlenen El Kaide örgütünün Irak kolu lideriydi.
Bu arada Irak hükümetinden bir kaynak, Zerkavi’nin bir yardımcısının da yakalandığını belirtti. Yakalanan yardımcının Zerkavi ve örgütüyle ilgili önemli bilgilere sahip olduğu kaydedildi.