Mersin Üniversitesi (Meü) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Bulut, Ailelerin, Televizyonu Çocuk Bakıcısı Gibi Kullanmaması Gerektiğini Söyledi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Bulut, ailelerin, televizyonu çocuk bakıcısı gibi kullanmaması gerektiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Medya ve Eğitim, Medya Okur-Yazarlığı Konferansı" düzenlendi. Mersin İleri İlköğretim Okulu Başöğretmen Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa MEÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Bulut konuşmacı olarak katılırken, Mersin merkezde görev yapan 250 ilköğretim ve lise müdürü de dinleyici olarak katıldı.
Medya tarafından kuşatılmış bir dünyada yaşandığını ve televizyon karşısında geçen zamanın okulda geçen zamandan daha fazla olduğunu belirten Bulut, medyanın etkisinin uzun süreli olduğunu vurguladı. Bireylerin, değer yargılarını ve davranış biçimlerini medya aracılığıyla öğrenip bunlara uymak suretiyle toplumun bir parçası olduklarını anlatan Bulut, ailelere şu önerilerde bulundu:
"Yemek yerken veya başka bir iş yaparken televizyonu açık bırakmayın, çocuk etrafta iken yetişkinler için hazırlanmış programları seyretmeyin. Televizyonu çocuk bakıcısı gibi kullanmayın ve evinizde şiddet içeren kitle iletişim araçları bulundurmayın. Çocuğunuza okul sonrası günlük program yapmasını öğretin ve bu program içerisinde televizyon olmasın. Çocuğun haftalık televizyon programını ayarlayın ve programı beraber izleyin. Çocuğa haberle eğlence arasındaki farkı, programı izlerken açıklayın. Program sonrası çocukla tartışın ve kendi aile değerlerinizle programdaki değerleri karşılaştırın. Çocuğun diğer etkinliklerini destekleyin ve çocukla izleyebileceğiniz programları kaçırmayın. Televizyonlardaki şiddete karşı yetkili mercilere tepkinizi dile getirin."
Alıntıdır..