Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
13 Mart 2009       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Biseksüellik
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Biseksüellik, duygusal ve/veya cinsel yönelimi hem kendi hem de karşı cinsine dönük olan canlıdır. Biseksüel sözcüğü hem isim, hem sıfat olarak kullanılır.

Biseksüel bir kimsenin aynı anda hem bir erkekle hem de bir kadınla cinsel olarak ilgili olması gerekmez. Bazı biseksüeller bu ya da öteki toplumsal cinsiyetle (veya her ikisiyle de) asla cinsel ilişkiye girmemişlerdir. Heteroseksüeller ve gay erkekler ile lezbiyenler için geçerli olduğu üzere, cinsel çekim her arzu edildiğinde davranılmasını gerektirmez.
Heteroseksüeller ve gay kişiler gibi, pek çok biseksüel de cinsel olarak yalnızca bir eşle aktif olmayı seçebilir; uzun-dönemli, tekeşli ilişkileri olabilir. Diğer biseksüeller, aynı-cinsiyetten eşlere, üç-taraflı ilişkilere, veya aynı veya farklı toplumsal cinsiyetlerden olan birkaç eşli (tek başına veya eş zamanlı olarak) ilişkilere izin veren serbest evlilikler yapabilirler.
Biseksüellik aynı zamanda aseksüellik sonucu da görülebilir.

AIDS ve Biseksüellik
AIDS biseksüel topluluk üzerinde önemli etkiler yapmıştır. Biseksüel erkekler, AIDS'in gaylerden heteroseksüel nüfusa geçmesinden sorumlu ,kişiler olarak sıklıkla günah keçisi ilan edilmişlerdir; ve biseksüel kadınlar da AIDS'in lezbiyenlere geçmesinin günah keçileri sayılmışlardır. Ancak, AIDS'i barındıran virüsün insanlara bulaşması riski cinsel yönelimden ziyade davranışla ilgilidir. Bedensel sıvıların, özellikle de sperm, kan ve vajinal sıvının bulaşmasını içeren ilişkiler tehlikelidir.
Biseksüeller, araştırma ve eğitim arttırılması, daha iyi bakım ve AIDS'li ile AIDS riski taşıyan kişilere karşı yapılan ayrımcılığın sona erdirilmesi talepleri çevresindeki AIDS'e karşı savaşımları çabasında, gay kişiler ve diğer etkilenen gruplarla biraraya gelmektedirler.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!