Arama

Kedinin Gözüyle - Tek Mesaj #23

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
16 Mart 2009       Mesaj #23
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
İki kişinin bildiği SIR değildir..

Bu zamana değin konularımda insanlara iyiyi, güzeli olması gereken tatlı yaşam felsefesini aşılamağa çalıştım.

Toplumlar bilhassa kalabalık toplumlarda insan doğasından gelen hakimiyet kurma, etken ve sahiplenme duygusu kabardığında önlenemez yanlışlara geri dönülemez hatalara neden olmuştur.

Tarihimize şöyle bir geri göz attığımızda, Türk boylarından tutunda günümüze değin iç kavgaların ana teması Sözüm ilgili kişilere; "kapalı kapılar" ardında yapılan çıkar ilişkileri kariyer makam hevesleri ile toplumun içine sızdırılan nifak tohumları sebep olmuştur.

Kaldı ki kalabalık toplumlarda bu politikalar hep süre gelmiştir. Sanılan yanılgı şudur. Bunları kimse bilmez görmez üstü kapatılır. Yapılanların kokusu her zaman çıkar giz kalmaz ortaya dökülür her zaman. Buyuk devletler dahil olmak üzere çıkan çıkar ilişkileri bir noktadan sonra ters teper dost işbirliği yaptığı kişi hasım olur ve kaçınılmaz savaş başlar yada yıkım..

Taktik şudur; En buyuk kimse onun yanında ol, onunla aranı sıkı et, muhabetin olsun.. Sonra samimiyeti ileri götür yarenin sevgilin olsun. Onun eksikliklerini gör ve bu eksikliklerinden faydalan. Ufak ufak empoze et. Yaklaşımını özümsetecek kötü örnekleri sun ona onay verecek konuma düşür. Sonra hükmetmeye başla ve yönlendirmeye .. diye uzar gider.

Tarih boyunca süre gelen politikalar bu saydığım ve mutasyonları ile gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Bu taktik başarı oluyormuş gibi gözüksede başa geçen oyun sahibide aynı taktiğe maruz kaldığından aslında bir aldatmacadır.

Kariyer uğruna yada karizma söz sahibi olma hükme adına yapılan bu dolaplar bir gün menteşesinden kopar ve gıcırdıyarak kendini gösterir. İşte geri dönülmez nokta orasıdır.

İnsanlar karşısındakilerinin sözlerini dinlemeyi ve yorum yapmayı çok severler. Atıp tutulan laflara bir an olur kendilerini inandırırlar. Çıkar çekişmesi ben haklıyım idolojisi adına geri dönülmez noktalarda tıkanıp kalmaya mahkumdurlar.

Hayatın her safhası bir oyunun perdesidir. Oyuncular gerçek karakterlerini yansıtmazlar.. Mizansen neyse onu oynarlar. Gerçeklerle yüzleşmeye cesareti olanlar; dürüst insanlardır.

İyi karakter kötü karakterin bütünleyicisidir. Adam gibi adam olmak önemlidir. Kaale alınmak için illa itibar gerektirmez. Bazen bir Ak Sakal kafidir. Ak olmaksa zordur.

Kıssadan hisseye gelince; Ben herkesi dinlerim ancak önemli olan herkesin söylediği değil El Emin olarak söylediğinizin herkes tarafından kabul görmesidir. Ne kadar usta oyuncu olursanız olun vasfınız "Aktör"den öteye geçemez.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.