Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
DR. MEHMET ÖZ (1960-.......)
Prof. Dr. Mehmet Öz, 11 Haziran 1960'da babasının görev yaptığı Cleveland'da doğdu. 1982'de Harvard Üniversitesi'ni bitirdi, 1986'da Pensilvanya Üniversitesi'nden tıp doktoru unvanını aldı. Halen Columbia Üniversitesi Irwing Kalp Cerrahisi Profesörü olan Öz, ayrıca aynı üniversitenin Tamamlayıcı Tıp Programı'nın kurucusu. Aynı zamanda yardımcı kalp cerrahi gereçleri programını da yürüten Öz'ün kalp transplantasyonu, minimal girişimsel kalp cerrahisi ve sağlık kontrolü üzerine araştırmaları var. Kardiyovasküler cerrahide robot programını ilk uygulayan doktor olan genç bilim adamı, 1999 Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda ‘‘Yarının Lideri’’ olarak seçildi. 350'nin üstünde orijinal yayına, kitaplara, makalelere ve birçok patente sahip. CNN, NBC, ABC ve CBS'de birçok kez yer alan Prof. Öz 1996'da ‘‘Yılın Amerikan-Türk Adamı’’ seçildi. 1968'lerde Michael de Bakey ve Denton Cooley'in başını çektiği ekipte yer alan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Gerald Lemole'nin kızı Lisa Jane ile evli olan Mehmet Öz'ün Defne Nur, Arabella Sezen, Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adlı dört çocuğu var.

Aşk acısı kalp krizini tetikliyor

a11
Yapay kalp ve robotla ameliyat devrimlerine imza atan Türk Doktor Mehmet Öz,

ALEM 'e müthiş açıklamalar yaptı:

Kalp hastalarının yüzde 50'si aşksız kalmış, çok aşık olmuş, aşkına karşılık bulamamış.

Sevmek önemli. Bunu kaybedersek kalbimiz düşmeye başlıyor. Kriz artıyor.

ABD'de çok fazla kalp hastası var. Yanlış besleniyorlar. Kızartma, et ve fast-food.

Türkler de bu yolda. Klasik yemek alışkanlığına dönmezsek gençler tehlikede.

16 Ocak'ta ilk kez robotla kalp ameliyatı yaptım. Hasta bir odada, ben bir odadaydım.

En üzücü hasta karamsar olandır. Tedavisi imkansız olan inancıyla iyileşebiliyor. +*bAşık değilsen kalp krizi yakanda

ALEM, tıp tarihine adını altın harflerle yazdıran, kalp ameliyatlarında çığır açan Dr. Mehmet Öz ile ABD'de görüştü

Dünyada ilk kez yapay kalp naklini gerçekleştiren, robotla kalp ameliyatı yapan ve 'sol karıncık destek aygıtını' (LVAD) geliştiren Doktor Mehmet Öz, ALEM Genel Yayın Yönetmeni Berna Erten'e konuştu. Berna Erten'i çalıştığı Presbyterian Hastanesi'nde kabul eden Mehmet Öz, kalp hastalarına önemli bir uyarıda bulunarak, 'Kriz geçiren hastaların yarısı, hayatlarında hiç aşık olmayan kişilerdir. Ya da karşılıksız sevmişlerdir' uyarısını yaptı.

Bir tür yedek kalp görevi gören LVAD uygulamasının, nakil kadar tehlikeli olmadığını belirten Öz, göğsü hiç kesmeden robot ile yapılan kalp ameliyatın daha yeni olduğunu kaydetti. Öz, normal ameliyattan iki kat daha fazla zaman alan bu yöntemi geliştirmek için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şöyle dedi:

'Robotla ilk kalp ameliyatını 16 Ocak'ta gerçekleştirdik. Bu tıp alanında bir devrimdir. Hastanın göğsünü hiçbir şekilde kesmediğimiz için yepyeni bir yerden kesmemiz gerekiyordu. En zor kısmı buydu. Sistemi nihayet bulduk. Robotun içinde ellerimi koyup ameliyat yaparken, hasta başka bir odada bulunuyor. Bir video vasıtasıyla ameliyat yapacağımız yeri görüyoruz. Robottayken elimi istediğim kadar döndürebiliyorum. Bu en büyük kolaylık. Robotta kendimi daha iyi hissettim. Ellerimle acayip hareketler yapmak zorunda kalmadım.'

Kalbi vücudun güneşi olarak tanımlayan Öz, kalp hastalığı ile aşk bağlantısını da şöyle anlattı: 'Kalp hastalarının yüzde 50'si ya aşksız kalmış veya çok aşık olmuş. Ya da aşık oldukları kimseler onları sevmiyormuş. Birbirini sevmek ya da aşık olmak... Bunu kaybedersek kalbimiz düşmeye başlıyor. Eskisi kadar mühim olmuyor ve bu hastalarda kalp krizi oranı artıyor. Bu insanlar kızgın oluyor ve kalp krizi çok görülüyor. İç depresyonu olanların kalp krizi geçirme riski daha fazla.'
Quo vadis?