Arama

Mülakat Nedir? - Tek Mesaj #1

asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
23 Mart 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın

MÜLAKAT

Ad:  mülakat.JPG
Gösterim: 189
Boyut:  16.2 KB

-tı a. (ar. mülakat)

1. Karşılıklı görüşme, düşünce alışverişi yapmak için buluşma.
2. işe alınmak için başvuran bir kimseyi değerlendirmek amacıyla onunla yapılan konuşma, görüşme.
3. Esk. Röportaj.
4.
  • Mülakat vermek, belli bir konuda konuşmak, açıklamalarda bulunmak, demeç vermek.
  • (Bir kimseyle) mülakat yapmak, yayımlanmak amacıyla bir kimsenin herhangi bir konu ya da sorun üzerindeki görüşlerini, düşüncelerini almak.
Teknik açıdan yazılı,test,sınav türlerinde beklenilen sayısal başarı değerlerine ulaşılmış olsada kişinin nitelik açısından öngörülen işin koşullarına tam anlamıyla uyup uymadığının anlaşılabilinmesi için işe alınacağı bölümden bir yetkilinin kişinin mesleki karakterini anlaması için yaptığı karşılıklı sohbet olarak nitelendirilen diyalog,temelli değerlendirme sistemidir.

Mülakat sistemi en başlarda spiker olacak adaylarda değerlendirilen bir sistem olarak ortaya çıkmış olsada yapılan iş,kişinin karakteriyle ilişkilendirilemeyecek bazı iş kolları,personel alımlarında da yapılması bir çok kesimin tepkisini toplamakatadır.

Örneğin savcı alım mülakatı , ileride savcılık yapacak kişinin esas düşüncesinde göre olayları ister istemez farklı yorumlayabileceği ve kanunlardaki tarafsızlık ilkesine zarar gelmemesi için mülakat değerlendirilmesi toplumun bir çok kesiminin olumlu görüşünü toplamıştır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 6 Aralık 2018 01:48
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....