Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Kulak mantarı için bitkisel öneri istemeniz bence yanlış çünkü kulak mantarı özellikle sıcaklarda terden, nemden çok fazla kulak çubuğu kullanımından yada başkasına ait malzeme kullanımındna kaynaklanır.. sizdeki sorun sanırım aletin temizliği ve hijyeniyle ilgili.. bunun için kullandığınız cihazın temizliğine önem vermelisiniz. ve bunun için bir ğitim almalısınız.. ve doktorunuzun kulak mantarı için ilaç veridğined e eminim .. kulak mantarı bitkisel yollarla geçecek türden bir enfeksiyon değildir.. genel öneriler ise şunlardır:

• Kulaklarınızı kaşımayın, kaşıntı hissi ile mücadele edemiyorsanız doktora başvurun
• Yazları özellikle kalabalık havuzlar yerine denize girmeyi tercih edin.
• Kulaklarınızı pamuklu çubuklarla sadece banyo sonrası ıslaklığı almak için temizleyin ve haftada birden fazla kullanmayın.
• Alerji yaptığını bildiğiniz gıdalardan uzak durun (Domates, çikolata, kızartma gibi)
• Banyo yaparken kulaklarınıza özellikle sabunlu ve şampuanlı su kaçmamasına dikkat edin.
• Mümkünse havuza, denize girerken kulak tıkacı kullanın.
• Açıldıktan sonra 15 gün geçen kulak damlalarını yeniden kullanmayın.
• Kulağınızı kaşımış iseniz ardından suyla temas etmeyin.

Otoskleroz denilen kulak kireçlenmesinin tedavisi ise ameliyat ve ilaç kullanımıdır. eğer ameliyat istemezseniz size cihaz önerilmiş olmalı.. hastanın ameliyat istemediği durumlarda yada ameliyata uygun olmadığı durumlarda cihaz kullanılır..
bununda bitkisel çözümü yoktur ve aramak yanlıştır..

şimdi genel olarak herikisi için önerim ise KBB uzmanınızı değiştirmeniz, başka bir kbb uzmanına görünmeniz. ve hatta imkanınız varsa araştırma yada üniversite hastanesinde muayene olmanızdır.. çünkü özellikle kulak kireçlenmesi kalıcı duyma kaybına neden olabilecek ciddi bir hastalıktır.. cihazı bıraktığınızda ise kulak mantarı kendiliğinden geçecektir. çünkü altta yatan sebep olan cihaz kullanımı ortadan kalkacaktır..
sağlıklı günler dilerim..
Quo vadis?